Τα Τρίκαλα στις δέκα καλύτερες πόλεις στην προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη τις πόλεις με τις καλύτερες επιδόσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015. Για πρώτη φορά
στην ιστορία του θεσμού μια ελληνική πόλη, η πόλη των Τρικάλων, επιλέχθηκε στην τελική δεκάδα για την εξαιρετική προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και τις επιτυχείς προσπάθειες μετάβασης σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Υπενθυμίζεται ότι για το 2015 τα «φώτα» της δημοσιότητας έκλεψε, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, το «λεωφορείο χωρίς οδηγό» του Δήμου Τρικάλων, το οποίο αποτέλεσε βασικό ατού για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Ήδη οι φορείς της πόλης και οι συνεργαζόμενοι ερευνητικοί φορείς εξετάζουν τις δυνατότητες επέκτασης των πιλοτικών δράσεων και την επόμενη χρονιά με περισσότερα αυτοκινούμενα μέσα.

Η πόλη των Τρικάλων επιλέχθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας ως το επίκεντρο των δράσεων βιώσιμης κινητικότητας για το 2015, μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις των δημοτών της και κατά το 2014.

Στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετείχαν το 2015 πενήντα τρεις Δήμοι της χώρας, φέρνοντας την Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα
της Ευρώπης σε αριθμό εγγεγραμμένων Δήμων, ενώ υπήρξαν τέσσερις ελληνικές υποψηφιότητας για τα ευρωπαϊκά βραβεία με τα Τρίκαλα να αναδεικνύονται, με εξαιρετικές επιδόσεις, ως μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.