Στην Αθήνα ο Πούτιν στο τέλος Μαΐου

«Κλείδωσαν» όπως όλα δείχνουν οι ημερομηνίες της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Μόσχα, Αχιλλέα Πατσούκα, ο Ρώσος Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, το διάστημα μεταξύ 27-29 Μαΐου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα ξεκινήσει το πρόγραμμα της επίσκεψης του από την Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον ομόλογο του Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σειρά άλλων αξιωματούχων.

Παυλόπουλος - Πούτιν

Την επομένη, ο Ρώσος Πρόεδρος θα μεταβεί στο Άγιο Όρος, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 1000 χρόνια παρουσίας των Ρώσων στο «Περιβόλι της Παναγίας».

Στην λειτουργία θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως συλλειτουργήσει μαζί του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Σε ότι αφορά την ατζέντα των κρίσιμων επαφών Πούτιν στην Αθήνα, ο Ρώσος Πρόεδρος αναμένεται να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα τα ενεργειακά και την συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα αυτόν, την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και τα «καυτά θέματα» της διεθνούς σκηνής, με έμφαση στο Συριακό και το Ουκρανικό, αλλά και στις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία.