Καμμένος: Στηρίζουμε την Κυβέρνηση, αλλά ο Μουζάλας πρέπει να φύγει

Τη στήριξή του στην κυβέρνηση επανέλαβε σήμερα ο Πάνος Καμμένος,ανανεώνοντας όμως το τελεσίγραφο που έθεσαν οι ΑΝΕΛ για παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες.

Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και σημείωσε ότι αυτές τις τόσο σημαντικές στιγμές για την πατρίδα, το κίνημα των ΑΝΕΛ λειτουργεί συλλογικά.

«Οι ΑΝΕΛ μπήκαμε και στηρίξαμε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου η πατρίδα να ξεφύγει από τα δόκανα της διαπλοκής, να προχωρήσουμε σε μια έξοδο από τα μνημόνια και να σταματήσουμε τη λειτουργία του διεφθαρμένου συστήματος, με κυρίαρχο όμως θέμα την προστασία των εθνικών θεμάτων», τόνισε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ. «Η συνεργασία έχει προχωρήσει με άριστο τρόπο και είμαστε προ της τελικής ευθείας για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Ο πρωθυπουργός είναι στις Βρυξέλλες και διαπραγματεύεται το μεταναστευτικό και εγώ ταξιδεύω για τις ΗΠΑ αύριο, προκειμένου να έχω συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες αλλά και να μιλήσω στο ετήσιο Συνέδριο του AIPAC, του ισχυρότερου εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι η στάση του απέναντι στον Γιάννη Μουζάλα δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο αλλά με τα όσα ελέχθησαν από εκείνον. «Βρήκαν την ευκαιρία φαντάσματα του παρελθόντος να βγουν και να πάρουν θέση για το όνομα «Μακεδονία»», είπε αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου και την Μαρία Ρεπούση, οι οποίοι στήριξαν τον κ. Μουζάλα. Έστειλε δε αυστηρό μήνυμα στους «εθνομηδενιστές» και τόνισε ότι απέναντι στις δικές τους φωνές παρατάσσεται η ξεκάθαρη δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή στην εθνική θέση για το θέμα της ονομασίας. «Καμία άλλη φωνή δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση Τσίπρα».

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι την Τρίτη το βράδυ θα πραγματοποιηθεί κανονικά η συζήτηση για τη διαφθορά, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους, είτε όχι. «Ήρθε η ώρα να ακουστούν ονόματα από τις λίστες που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκρυβαν. Ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για θέματα διαπλοκής στη δικαιοσύνη και να μάθει ο λαός, την ώρα που οδηγούνταν σε εξαθλίωση, ποιοι διακινούσαν χρήματα και πώς αυτή η κυβέρνηση θα τελειώσει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά», δήλωσε.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε τη στήριξή του στην κυβέρνηση αλλά σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε αναμονή για τις πρωτοβουλίες Τσίπρα, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, προκειμένου, όπως είπε, να παύσουν οι φωνές που βγήκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ολονύχτιο θρίλερ επαφών στην οικια Καμμένου

Κυβερνητική εμπλοκή λόγω Μουζάλα
Να εκτονώσει την κατάσταση που προκλήθηκε από την υπόθεση Μουζάλα επιχειρεί το Μαξίμου, ήδη από την πρώτη στιγμή της αποστροφής του λόγου του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος είχαν το πρωί της Τετάρτης μεταξύ τους συνάντηση, ενώ είχε προηγηθεί τηλεφώνημά τους και ακολούθησε ακόμα ένα το βράδυ της Τετάρτης.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Τσίπρας και Καμμένος χθες το βράδυ, επιβεβαιώθηκε ότι, το θέμα Μουζάλα θα συζητηθεί μετά τα κρίσιμα ταξίδια που αμφότεροι έχουν μπροστά τους. Ο Πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα για Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας για το Προσφυγικό.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, από την άλλη επανέλαβε σήμερα, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα λίγο πριν συνέλθει η ΚΟ, ότι, επιμένει σε παραίτηση Μουζάλα, διαμηνύοντας παράλληλα πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση.

Του τηλεφωνήματος του Υπουργού Άμυνας με τον Πρωθυπουργό προηγήθηκε συνάντηση μεταξύ του Πάνου Καμμένου, του Νίκου Παππά και του Τέρενς Κουίκ, στην οικεία του πρώτου. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φέρεται να έλαβε διαβεβαιώσεις ότι ο Γιάννης Μουζάλας θα αντικατασταθεί, πληροφορία που διαρρέεται από το περιβάλλον του και δεν επιβεβαιώνεται από πλευράς Μαξίμου.

Πάντως, πηγές του κυβερνητικού περιβάλλοντος επιμένουν ότι, δεν είναι στις προθέσεις του Πρωθυπουργού η αντικατάσταση του Γιάννη Μουζάλα, ενώ καλλιεργείται η «ελπίδα» ότι, θα βρεθεί συμβιβαστική λύση. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, πάντως, δεν φαίνεται να προτίθεται να ρίξει την κυβέρνηση.

Τα σενάρια για «νέα» κυβέρνηση

Με το ενδεχόμενο ρήξης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων να παραμένει ανοιχτό, υπάρχει το σενάριο ενός μίνι ανασχηματισμού, ο οποίος όμως μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις, από τον ΣΥΡΙΖΑ αν αντικατασταθεί ο Γ.Μουζάλας και από τους ΑΝΕΛ αν παραμείνει στη θέση του.

Η άρνηση, πάντως του Πρωθυπουργού να δεχτεί την παραίτηση Μουζάλα, ικανοποίησε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης και η Ρένα Δούρου, στελέχη τα οποία έσπευσαν να υπερασπιστούν τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής δημοσίως. Άγνωστες παραμένουν οι αντιδράσεις τους, σε περίπτωση απομάκρυνσης του Γιάννη Μουζάλα.

Από την άλλη, φαίνεται πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να «βολιδοσκοπούν» τη στάση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, που βρίσκονται στον αντίποδα της στάσης Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρεί «επιβεβλημένη την παραίτηση Μουζάλα».

ΝΔ: Αυτή η Κυβέρνηση είναι ανίκανη και αναποτελεσματική
Επίθεση στην Κυβέρνηση, με αφορμή την υπόθεση Μουζάλα, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατίαχαρακτηρίζοντάς την ανίκανη και αναποτελεσματική.

«Οι συγκρούσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης, αναδεικνύουν με τον πιο έντονο τρόπο τη σκληρή αλήθεια: Αυτή η Κυβέρνηση είναι ανίκανη, αναποτελεσματική και μοναδικό συγκολλητικό υλικό είναι η νομή της εξουσίας σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού λαού», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Πηγή: www.antenna.gr/news