Πυροβολισμοί και ανθρωποκυνηγητό υπόπτων στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πυροβολισμοί ακούστηκαν έπειτα από έρευνα της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της βελγικής αστυνομίας από τους πυροβολισμούς τρεις από τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν ελαφρά.

Στο μεταξύ, οι τοπικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δύο ενόπλων, οι οποίοι φέρουν Καλάσνικοφ, ενώ όπως αναφέρει το ρωσικό δίκτυο Russia Today ενδέχεται η υπόθεση να συνδέεται με το μακελειό του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχει απογειωθεί και ελικόπτερο της αστυνομίας του Βελγίου.

Όπως επισημαίνουν δημοσιεύματα η έφοδος της βελγικής αστυνομίας σημειώθηκε κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Vorst-Zuid που βρίσκεται νοτιοδυτικά του κέντρου των Βρυξελλών.

Η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ όπως αναφέρει το δίκτυο RTL, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες «υπάρχουν περίπου είκοσι οχήματα της αστυνομίας. Θωρακισμένα οχήματα έχουν φτάσει στο σημείο, όλοι οι αστυνομικοί φέρουν όπλα».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από τη βελγική αστυνομία, δύο ύποπτοι βρίσκονται σε στέγη κτιρίου, ενώ λέγεται πως έχουν τραυματιστεί.

Ο δήμαρχος της περιοχής Μαρκ Τζον Γκισέλ, επιβεβαίωσε το περιστατικό στην εφημερίδα Le Soir, ωστόσο δήλωσε πως ο αριθμός των υπόπτων που διαφεύγουν της σύλληψης δεν είναι ακόμα σαφής.

Επισημαίνεται πως η περιοχή Forest βρίσκεται κοντά στο Molenbeek, όπου διατηρούσαν διαμερίσματα αρκετοί από τους τρομοκράτες που εξαπέλυσαν επιθέσεις την 13η Νοεμβρίου στο Παρίσι, σκοτώνοντας 130 ανθρώπους.

Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής της βελγικής αστυνομίας που σημειώθηκε σήμερα, συνδέεται με την υπόθεση και τον εντοπισμό των υπόπτων και των συνεργών τους που βρίσκονται πίσω από το αιματοκύλισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πηγή: protothema.gr