Φάρσαλα: Μεγάλες ζημιές για 1500 στρέμματα – Ανησυχία από τους αγρότες

Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις τάξεις των αγροτών μετά από την συνεχόμενη νεροποντή που είχε ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σε χωράφια της επαρχίας Φαρσάλων. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 1.500 στρέμματα και άνω.

Αφενός η επικίνδυνη άνοδο της στάθμης του Ενιπέα ποταμού στα χωριά του πρώην δήμου Ενιπέα, αλλά και η υπερχείλιση ενός μεγάλου ρέματος από την περιοχή του Δομοκού στη Σοφιάδα, μεταφέρει στην περιοχή από το χωριό Άγιος Γεώργιος μέχρι και το Ευϋδριο, τεράστιες ποσότητες νερού οι οποίες έχουν σκεπάσει τα χωράφια.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΦΑΡΣΑΛΑ-

Ήδη τα προβλήματα σε καλλιέργειες δημητριακών είναι εμφανή, ενώ οι αγρότες φοβούνται και για την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών που σχετίζονται με την υψηλή υγρασία. Εκτάσεις που έχουν σπαρθεί το τελευταίο διάστημα με καλαμπόκι και τεύτλα καθώς και τα χωράφια που πρέπει να καλλιεργηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα με βαμβάκι και ντομάτα διότι τα νερά στα χωράφια θα αργήσουν να στεγνώσουν.

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΦΑΡΣΑΛΑ--5

Σαφέστερη εικόνα πάντως θα υπάρχει από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς χρειάζονται τουλάχιστον πέντε με επτά ημέρες για να αποκαλυφθεί το μέγεθος της ζημιάς.

Νέο κύμα κακοκαιρίας

Ο φόβος και η ευχή όλων είναι να μην συνεχιστεί η κακοκαιρία καθώς υπάρχει νέο κύμα κακοκαιρίας προερχόμενο από τα δυτικά την Παρασκευή 18 Μαρτίου όμως ακόμα δεν έχουμε σαφή εικόνα κατά πόσο και αν θα επηρεάσει την περιοχή μας.

Θα υπάρχει σχετική δημοσίευση για τον καιρό από το ifarsala τις επόμενες μέρες.