Λευκή Καθαρά Δευτέρα σε Πήλιο και ορεινά Τρίκαλα

Παρότι Μάρτης και μάλιστα στα μέσα, σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας κάνουν λευκή Καθαρά Δευτέρα.

Ορεινά Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα, από την Ελάτη και πάνω όλα τα χωριά είναι ντυμένα στα λευκά, όπως και από την πλευρά της Καλαμπάκας, με το μεγαλύτερο ύψος χιονιού μάλιστα να εντοπίζεται μεταξύ Καστανιάς και Στεφανίου και να υπολογίζεται στα 40 εκατοστά

Μάλιστα, σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα από καταπτώσεις βραχών και σε ορισμένες περιπτώσεις η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε τα εξής: «επιχειρούν συνολικά 15 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων προσπαθώντας να λύσουν τα πολλά προβλήματα που δημιουργούνται καθώς βρέχει και χιονίζει από την περασμένη Πέμπτη. Είμαστε σε διαρκή επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουμε όπου χρειαστεί».

Πήλιο

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό στο Πήλιο, καθώς χιονίζει από το πρωί, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει στους 2 βαθμούς.

Το χιόνι από την Αλυκόπετρα μέχρι το Καράβωμα στον δρόμο Βόλου – Ζαγοράς έφθασε τα 10 εκατοστά.

Το μεσημέρι έπεφτε χιόνι ακόμη και στην Μακρυνίτσα και την Πορταριά, χωρίς ωστόσο να το «στρώσει», σε αντίθεση με τα Χάνια και το χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχουν κινητοποιηθεί αλατιέρες, για να κρατήσουν ανοιχτό τον δρόμο, ενώ οι οδηγοί πρέπει να χρησιμοποιούν και αλυσίδες κυρίως στον αυχένα των Χανίων, προς το Χιονοδρομικό Κέντρο και μέχρι το Καράβωμα.

Χιονόπτωση σημειώθηκε και στον δρόμο Δράκειας – Χανίων, όπου το χιόνι ξεπερνά τα 10 εκατοστά και χρειάζονται απαραίτητα αλυσίδες.