Μετωπική στη φορολογία εισοδήματος

Κίτρινες κάρτες στις ελληνικές προτάσεις για την φορολογία εισοδήματος φέρεται να έβγαλε το κουαρτέτο στις συναντήσεις με την κυβέρνηση.

Λίγο μετά τις 20:00 της Πέμπτης, ολοκληρώθηκε στο Χίλτον η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τους κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γ. Χουλιαράκη. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σάββατο, όπου στο τραπέζι θα μπουν το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το κουαρτέτο κατέθεσε δική του πρόταση για την φορολογία εισοδήματος, ένδειξη ότι οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν ικανοποίησαν τους δανειστές. Ετσι, στην «καυτή» συνάντηση του Σαββάτου οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα επιδιώξουν να συγκεράσουν τις δύο απόψεις.

Ωστόσο, η σημερινή συνάντηση έβγαλε και κάτι καλό. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, μπορεί να μην χρειαστεί να ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός ύψους άνω των 300 εκατ. ευρώ όπως η αύξηση του φόρου εισοδήματος από αγρότες (32 εκατ. ευρώ) η αύξηση φορολογίας στις ενοικιάσεις (245 εκατ. Ευρώ) κ.ο.κ.

Σύμφωνα με τον εν λόγω αξιωματούχο, τα μέτρα αυτά μπορεί να μην ληφθούν γιατί έχει βελτιωθεί το χρηματοοοικονομικό περιβάλλον (πρωτογενές πλεόνασμα, η δυναμική του ΑΕΠ). Μια εκτίμηση πάντως που δεν πείθει ιδιαίτερα τα στελέχη του κουαρτέτου.