Κραυγή αγωνίας για τα αδέσποτα

Με μια επιστολή που υπογράφει η πρόεδρος του ΔΣ του Φιλοζωικού Σωματείου κ. Βάσω Αστάρα και τα μέλη του ΔΣ  κάνουν έκκληση για βοήθεια.

«Όσες φορές και να απευθυνθούμε στους πολίτες της επαρχίας μας θεωρούμε πως είναι άσκοπο αλλά θα ξανακάνουμε μία προσπάθεια.

Σταματήστε να παρατάτε στην μοίρα τους τα οικόσιτα ζώα συντροφιά σας γιατί απλά πλέον  για οποιανδήποτε λόγο δεν σας βολεύουν. Αυτό δεν είναι απλή ανευθυνότητα είναι έγκλημα!  Έγκλημα πρωτίστως για τα ίδια και κατά της Δήμου και των δημοτών του.

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με νέα αδέσποτα πλάσματα με λουράκια να τα έχουν χαμένα μέσα στους δρόμους. ΚΡΙΜΑ! Γιατί αποποιείστε των ευθυνών σας; Ντροπή το λιγότερο! Δεν λυπόσαστε τις ψυχούλες που εσείς οι ίδιοι μεγαλώσατε;

Σταματήστε να αφήνετε κούτες με μωρά στο χώρο μας και μεγάλα σκυλιά να μας τα πετάτε πάνω από το φράχτη. Για όνομα του Θεού! Τι να πρωτοπροσέξουμε!!! Μας μεταδίδεται ασθένειες και στα ήδη υγιή αδέσποτα δικά μας ζώα. Κάντε στειρώσεις στα ζώα σας όπως κάνουμε και εμείς.

Βοηθήστε να μικρύνει το πρόβλημα των γεννήσεων και όχι να το διαιωνίζεται και να το διογκώνεται. Σύντομα ο χώρος του Φιλοζωικού αλλάζει και είτε τα αφήσετε εκεί είτε όχι δεν θα τα βρει κανείς να τα περιθάλψει.

Τρίτο και σημαντικότερο. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ. Η ανευθυνότητα ορισμένων πολιτών να παρατάνε τα ζώα τους και να γίνονται αγέλες θα απαντηθεί από την εγκληματικότητα κάποιων άλλων πολιτών να καταδικάζουν αυτά τα πλάσματα σε φριχτό θάνατο;  Με ποιο δικαίωμα αποφασίζεται για τις ζωές τόσων αθώων ψυχών; Ο Θεός έπλασε τους ανθρώπους και τα ζώα. Λογικευτείτε αναλάβετε τις ευθύνες σας βοηθήστε μας!»