Εφιάλτης για τους καθηγητές! «Έξυπνα» ρολόγια για τους μαθητές

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της… αντιγραφής; Κι όμως, η αντιγραφή στα διαγωνίσματα φαίνεται πως πήγε ένα βήμα παρακάτω με την κυκλοφορία «έξυπνων» ρολογιών, τα οποία πωλούνται διαδικτυακά.

Συγκεκριμένη στην Amazon πωλείται ένα ειδικό ρολόι το οποίο διαθέτει μνήμη 4GB και στοιχίζει περίπου 41 ευρώ.  Ο πωλητής του καινοτόμου ρολογιού, περιέγραψε το προϊόν του κάπως έτσι:

«Αυτό το ρολόι έχει σχεδιαστεί ειδικά για αντιγραφή σε διαγωνίσματα με ένα ειδικά προγραμματισμένο λογισμικό. Είναι ιδανικό στο να προβάλλει σημειώσεις στην οθόνη, αποθηκεύοντας κείμενα και φωτογραφίες. Ακόμα, διαθέτει ένα κουμπί «έκτακτης ανάγκης», το οποίο αλλάζει την οθόνη από το κείμενο στον δείκτη της ώρας, μπλοκάροντας κάθε άλλη λειτουργία».
Στο στρατόπεδο των διδασκόντων φαίνεται πως έχει ξεσπάσει ανησυχία για τα νέα ρολόγια, καθώς ο διευθυντής του βρετανικού σχολείου «Monkton Combe», Joe Sidders, δήλωσε στο BBC:

«Πρόκειται για τον εφιάλτη των εκπαιδευτικών. Το περίμενα πως τέτοιες συσκευές θα κυκλοφορούσαν και η πώληση τους σε μέρη όπως το Amazon, είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως είναι ανεύθυνο να πωλούνται τέτοιες συσκευές και καλεί τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν δράση.

Από την πλευρά της Amazon, αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλια αναφορικά με την πώληση των εν λόγω ρολογιών.

Πηγή: imerisia.gr