Χορεύουν οι Σαρακατσαναίοι στα Φάρσαλα

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Επαρχίας Φαρσάλων «Το Τσελιγκάτο» διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα του αυτό το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 – της Αποκριάς (ώρα έναρξης: 20:00) στην αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Χαμορούσου» στα Φάρσαλα.

Χορός ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ

Ο καθιερωμένος – χορός του Συλλόγου την παραμονή της Αποκριάς αποτελεί θεσμό πλέον για την περιοχή και προσελκύει πλήθος κόσμου – Σαρακατσάνους και μη, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να διασκεδάσουν έως τις πρώτες πρωινές ώρες με αυθεντική σαρακατσάνικη παραδοσιακή μουσική. Θεωρείται, μία από τις αρτιότερες και σημαντικότερες χοροεσπερίδες των Σαρακατσάνικων Συλλόγων σε πανελλήνιο επίπεδο, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των Σαρακατσάνων όχι μόνο της περιοχής των Φαρσάλων και της Λάρισας αλλά και άλλων περιοχών, όπως η Μαγνησία, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα, η Φθιώτιδα κ.α.

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου ενώ θα βραβευθούν και οι εισαχθέντες του ακαδημαϊκού έτους 2014-5 στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Τραγουδούν οι: Γκόβαρης Γιάννης, Γιαννακός Νίκος, Κατερίνα Μπόνια και Κώστας Γαρέφης ενώ το σχήμα θα πλαισιώνει επίσης παραδοσιακή ορχήστρα με τον Πάνο Κοτρώτσο (κλαρίνο), Κωσταγιώργο Κώστα (βιολί), Διαμαντή Γιάννη (λαούτο), Γκόβαρη Θοδωρή (κρουστά). Αναμφίβολα με τέτοια ορχήστρα οι διοργανωτές της εκδήλωσης το μόνο που μπορούν να υποσχεθούν είναι γλέντι ως το ξημέρωμα! Όπως αλλωστε ξέρουν να κάνουν πολύ καλά οι Σαρακατσάνοι!