Η Ευρώπη “πλημμύρισε” φθηνό γάλα

Με το μποϊκοτάρισμα των εξαγωγών στη Ρωσία και την μείωση των εισαγωγών στην Κίνα, η Ευρώπη τον τελευταίο καιρό έχει «πλημμυρίσει» από φρέσκο γάλα με αποτέλεσμα η τιμή παραγωγού να κινείται κοντά στα 20 λεπτά του ευρώ!

Μάλιστα ο Ολλανδικός κολοσσός Friesland Campina, για να μειώσει το γάλα που είναι αναγκασμένος να απορροφά από τους γαλακτοπαραγωγούς- συνεργάτες του, αποφάσισε να τους δώσει μπόνους για να παράγουν λιγότερο!

Με άλλα λόγια η κατάσταση τείνει να ξεφύγει και οι εμπλεκόμενοι καλούν τώρα την Ε.Ε. να προχωρήσει σε νέα συμφωνία για τα επίπεδα του όγκου παραγωγής γάλακτος στις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα των παραγωγών που τείνουν να αφανιστούν.

Ως γνωστόν, το πρόβλημα ακουμπάει και την χώρα μας όπου οι στρεβλώσεις και ο κρατισμός αναγκάζουν τους Έλληνες παραγωγούς να μην είναι ανταγωνιστικοί και να υποφέρουν. Όσο και να προσπαθούν να πουλήσουν φθηνά η τιμή του ελληνικού γάλακτος παραμένει υψηλή ενώ οι γαλακτοβιομηχανίες το παίρνουν (αναγκαστικά) αλλά δεν ξέρουν τι να το κάνουν…

Πηγή: thessalianews.gr