Εορτασμός της Ημέρας της γυναίκας στον Δήμο Φαρσάλων

Την Κυριακή 6 Μάρτη σε μια πρωτοφανή από συμμετοχή εκδήλωση, ο Δήμος Φαρσάλων μέσω της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ τίμησε την ημέρα της γυναίκας, με τις  γυναίκες του Δήμου να κατακλύζουν ασφυκτικά τον χώρο του Αίγλη Palace.

 

Εισαγωγικά η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Δέσποινα Συροπούλου κάλεσε τις παρευρισκόμενες να τιμήσουν με ένα ζεστό χειροκρότημα την μνήμη «της Μελίνας της καρδιάς μας, του Πολιτισμού, της δημοκρατίας, της Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικό τόνισε, διότι 6 Μάρτη πριν 22 χρόνια έφυγε από κοντά μας.

12059969_10207170621318467_2033351650_o (1)

Στην συνέχεια καλωσορίζοντας τις παρευρισκόμενες, μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Δημάρχου Άρη Καραχάλιου και στην ομιλία της ανέφερε τα κάτωθι:

Η εκδήλωση αυτή γίνεται για πρώτη φορά στον Δήμο και επιδίωξη είναι να γίνει θεσμός. Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης έγινε πολύπλευρα όπως ταιριάζει στον ρόλο της γυναίκας, διότι η 8 Μάρτη πρέπει να είναι μέρα δράσης, υπενθύμισης και όλοι πρέπει να βάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας για ένα καλύτερο και δημιουργικό αύριο.

Αποφασίστηκε η εκδήλωση να έχει συμβολικό χαρακτήρα γιατί οι γυναίκες ήταν πάντα πρωτοπόρες στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη και μ’ αυτό τον τρόπο σηματοδοτείται η αρχή της προσπάθειας συλλογής φαρμάκων για την λειτουργία του νεοσύστατου Κοινωνικού Φαρμακείου.

Η Δημοτική αρχή αντιλαμβανόμενη τις παρούσες συνθήκες και τις ανάγκες των καιρών επεκτείνει το κοινωνικό δίχτυ προστασίας.

Σήμερα η συμμετοχή και η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ανανεώνοντας και επεκτείνοντας το συμβόλαιο τιμής που υπέγραψε πριν 4 χρόνια όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου κερδίζοντας το στοίχημα ότι κανένας δημότης δεν θα μείνει χωρίς φαγητό και ρούχα. Με την καταλυτική προσφορά σε φάρμακα κερδίζεται και ο επόμενος στόχος, που είναι, κανένας άνεργος, ανασφάλιστος, άπορος χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη.

Η Δημοτική αρχή θα συνεχίσει και θα διευρύνει την αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί έτσι ώστε όταν χρειαστεί να δημιουργηθούν καινούριες κοινωνικές δομές και πάλι όλοι μαζί να ανταπεξέλθουμε στην  πρόσκληση».

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους φαρμακοποιούς για την αμέριστη συνδρομή τους και συνεισφορά τους, το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και όλους όσους συνέβαλαν και συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Κατόπιν αφού ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία και την πολύτιμη συμβολή της στο στήσιμο της εκδήλωσης τη σύζυγο του δημάρχου Ελένη Καραχάλιου την κάλεσε στο βήμα για τον δικό της χαιρετισμό.

12804379_10207170619478421_1987406385_n

Η κ. Καραχάλιου ευχαρίστησε από την πλευρά της για την συμμετοχή και αναφέρθηκε στη συνδρομή της γυναίκας στην κοινωνία.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την επιστημονική ομιλία της παιδοψυχιάτρου Μυρσίνη Λιατίφη – Αλαμάνη με θέμα «Η οικονομική κρίση χτύπησε τις καρδιές των παιδιών. Τι κάνουμε ως γονείς».

DSC_0745

Τη σκυτάλη κατόπιν πήραν ο εξαίρετος μουσικός Κώστας Χριστοδούλου και η η Λένια Φουτζοπούλου, μαγεύοντας τις παρευρισκόμενες σε ένα υπέροχο ποιοτικό μουσικό ταξίδι.

Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν εδέσματα που ετοιμάστηκαν με πολύ μεράκι από τις γυναίκες που συμμετείχαν ξεδιπλώνοντας έτσι και μια άλλη πτυχή της γυναικείας προσωπικότητας.

Παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σοφία Ταστεμίρογλου, Κική Παναγιωτοπούλου, η Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Βάϊα Παύλου και η σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Γεωργία Μαλέτσικα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του Δήμου.