Ανατροπή και “κυνηγάει”

Κείμενο Άλκης Σούρλας Φωτογραφίες Γκαντέλος Γιώργος

Μπορεί ο Αχιλλέας Φαρσάλων να αγχώθηκε όμως εν τέλει κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Δήμητρας Γιάννουλης και εν τέλει να πάρει το “τρίποντο” με σκορ 2 -1.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ- ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ-0015

Με αυτή την νίκη οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν τους 68 βαθμούς σε 27 αναμετρήσεις και συνεχίζουν το “κυνήγι” της πρώτης θέσης όντας πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Απόλλων Λάρισας.

Στα της αναμέτρησης τώρα ο Αχιλλέας είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως οι φιλοξενούμενοι όντας καλά κλεισμένοι στο δικό τους μισό προσπάθησαν με τον Μακρή κυρίως από τα δεξιά να “χτυπήσουν” στην αντεπίθεση.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ- ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ-0035

Οι παίκτες του κ. Παραφέστα έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 18′ όταν το σουτ του Νεμπεγλέρα κόντραρε αρχικά στα σώματα και εν τέλει ο αντίπαλος κιπερ έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Εν τέλει οι “πράσινοι” ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν στο 38′ ο Μανάκας με σουτ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γκικούδη.

Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος τώρα οι παίκτες του Αχιλλέα μπήκαν αποφασισμένοι να αλλάξουν την ροή του αγώνα και στο 52′ έφτασαν στην ισοφάριση.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ- ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ-0156

Ο Μπένος “πάτησε” περιοχή ανατράπηκε από τον Μπάμπαλη με τον κ. Κουκούλη να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών και να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα των αμυντικό των φιλοξενουμένων.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ- ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ-0170

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βούλγαρης ο οποίος δεν λάθεψε και πέτυχε το 1 -1.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ- ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ-0179

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι “κιτρινόμαυροι”ανέβασαν “στροφές” και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την υπέρ τους αριθμητική ανισορροπία ώστε να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ- ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ-0215

Μπορεί ο Βούλγαρης στο 74′ να είδε το δυνατό του σουτ να περνάει μόλις άουτ, όμως στο 77′ και έπειτα από γέμισμα ο Νεμπεγλέρας πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ζαγγανάς έσπρωξε την μπάλα με τον ίδιο τρόπο και οι αμυντικοί των “πρασίνων” στην προσπάθειά τους να διώξουν έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα της ομάδος τους.

Μάλιστα ο Αχιλλέας θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα όμως ο Νίκος Βούλγαρης είδε το σουτ του από θέση τετ α τετ στο 83′ να περνάει μόλις άουτ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ- ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ-0255

ΑΧΙΛΛΕΑΣ- ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ-0125

Οι Συνθέσεις
Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Γκικούδης, Οικονόμου, Τσιανάκας, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Κομισόπουλος (75′ Κομισόπουλος), Τλούπας (65′ Μεζίνι), Νεμπεγλέρας, Βούλγαρης, Μπένος (82′ Κακαζούκης), Ζαγγανάς.

Δήμητρα Γιάννουλης (Βασίλης Μπακογιάννης):Παναγιωτόπουλος, Εμμανουήλ, Καλούσης, Γκουντρουμπής, Μπάμπαλης, Θώμος, Μανάκας, Αμπατζίδης (75′ Κουρούτσαλης), Μακρής (80′ Χατζηγρηγορίου Κ.), Κατσαμάκας (70′ Χατζηγρηγορίου Αν.), Κοταρέλας.

Διαιτητική Τριπλέτα
Κουκούλης, Γκαρέλης, Καραγιάννης.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ- ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ-0018