Παπαδόπουλος: Γενικές και αόριστες οι προτάσεις της Ν.Δ. για το αγροτικό

Ύστερα από την δημοσιοποίηση των προτάσεων της Ν.Δ. για τα αγροτικά ζητήματα ,ο Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις του αγροτικού κινήματος και τον ειλικρινή ,παραγωγικό και αποτελεσματικό διάλογο που έκανε η κυβέρνηση με τους αγρότες ,με θετικά , μετά από καιρό, αποτελέσματα, η Ν.Δ. έσπευσε καθυστερημένα να περισώσει ότι είχε απομείνει και να δώσει στη δημοσιότητα ένα «γενικό και αόριστο» κείμενο , «γραμμένο στο γόνατο» για «να θολώσει τα νερά».

Οι 10+1 προτάσεις της Ν.Δ. για τους αγρότες φανερώνουν ότι ούτε πρόγραμμα ,ούτε σχέδιο, ούτε στρατηγική έχει για τους αγρότες. Φαίνεται ότι οι συντάκτες των προτάσεων δεν μπήκαν καν στον κόπο να μελετήσουν τον κατάλογο των 25 σημείων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κατά τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των αγροτών,όπου τα περισσότερα από όσα προτείνουν βρίσκονται μέσα στον κατάλογο αυτό και ήδη γίνονται πράξη.

Ειδικότερα στο σημείο, πως ορίζεται ο κατά κύριο επάγγελμα αγρότης , η Ν.Δ. τοποθετείται αόριστα , σε αντίθεση με την κυβέρνηση που καθορίζει αυστηρά το ποσοστό 51% από αγροτικές δραστηριότητες.

Στην πρόταση της Ν.Δ. για συμψηφισμό οφειλομένων εισφορών με τις επιδοτήσεις με σκοπό την ενίσχυση των εσόδων του ΟΓΑ, σημαίνει ότι ζητάνε την κατάσχεση των επιδοτήσεων του ΟΓΑ λόγω χρεών.
Πουθενά δεν αναφέρεται το ύψος της ασφάλισης ,το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες και ποια θα είναι η σύνταξη που θα πάρουν.

Στο θέμα της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος η Ν.Δ. προτείνει φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13%, ενώ η κυβέρνηση παλεύει να διασφαλίσει ένα αφορολόγητο όριο που θα καλύπτει το 85% του αγροτικού κόσμου.

Την ώρα που η θέσπιση του εργόσημο στον αγροτικό χώρο λύνει μια σειρά από προβλήματα και ενώ με την ανακοίνωσή της η Ν.Δ. συμφωνεί με τη χρήση του , ως μέσο πληρωμής των οικονομικών μεταναστών ,οι Ευρωβουλευτές της κατηγορούν ότι «θα γίνει διαβατήριο νομιμοποίησης ή προσκλητήριο για τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες», εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία των πολιτών για το τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα , ποντάροντας ,προφανώς σε ξενοφοβικά αντανακλαστικά.

Αυτή είναι η υπεύθυνη αντιπολίτευση και η πολιτική της απέναντι στον λαϊκισμό που τον κατηγορεί ;
Έτσι θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου ;

Οι 10+1 προτάσεις της Ν.Δ. για τα αγροτικά ζητήματα και τα συμφέροντα των αγροτών χαρακτηρίζονται από προχειρότητα, γενικολογίες και ασάφειες, στη λογική του «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Απαιτείται διάλογος ,συνεργασία ,συνεννόηση ,συνέπεια και σοβαρότητα για να λυθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα αυτής της χώρας.
Οι αγρότες γνωρίζουν ότι το μέλλον του αγροτικού κόσμου και τις λύσεις στα προβλήματά τους δεν μπορούν να τις δώσουν νοοτροπίες και συνταγές του παρελθόντος.»