Σάλος με τον ζητιάνο με υπερπολυτελές αυτοκίνητο – Βίντεο

Ο 35χρονος Matthew Brinton που υποστηρίζει ότι είναι άστεγος και ζητά την βοήθεια του κόσμου στην περιοχή Newquay στην Κορνουάλη επαιτώντας, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Για πολλούς ανθρώπους της περιοχής είναι μια γνωστή φυσιογνωμία, καθώς συνήθιζε να κάθεται με τον σκύλο του έξω από μια τράπεζα ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου.

ΖΗΤΙΑΝΟΣ

Ωστόσο πριν από λίγες μέρες ένας νεαρός ανέβασε στο Facebook ένα βίντεο στο οποίο ο επαίτης φαίνεται να μπαίνει σε ένα πολυτελές σπορ αυτοκίνητο στη θέση του οδηγού. Το βίντεο, που έχει εκατοντάδες κοινοποιήσεις μέχρι στιγμής, τον δείχνει να φορτώνει κάποια πράγματα στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια να επιβιβάζεται σε αυτό, προκαλώντας την αντίδραση των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα και ιδιαίτερα όσων τον βοηθούσαν δίνοντάς του χρήματα.

Ο νεαρός που ανέβασε το βίντεο γράφει χαρακτηριστικά «Αυτός ο άθλιος άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι είναι ακόμα άστεγος οδηγεί ένα μαύρο Audi TT» και προσθέτει ότι το βίντεο έχει «κατέβει» από τη σελίδα του Newquay για λόγους που δεν μπορούν να συζητηθούν καλώντας τον κόσμο να το κοινοποιήσει. Σύμφωνα με έναν άλλο χρήστη του Facebook, ο επαίτης πήρε 40 λίρες εξαπατώντας έναν ηλικιωμένο άνδρα για να του πληρώσει μια νύχτα σε ένα κατάλυμα, ενώ πήγε στο σπίτι του στο οποίο μένει.

Σύμφωνα με την βρετανική Sun, ο Matthew υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητο είναι δώρο από έναν συγγενή του και ότι το όχημα εκλάπη αφότου δημοσιοποιήθηκε το βίντεο. Επιπλέον ισχυρίζεται ότι σκέφτεται ακόμη και την αυτοκτονία μετά την κριτική και τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ μένει στο σπίτι ενός φίλου του, αλλά νιώθει πλέον ανασφαλής λόγω της οργής που εισπράττει μιας και δέχεται ακόμη και απειλές για τη ζωή του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Matthew λέει ότι οι άνθρωποι υποθέτουν πάρα πολλά και οι κατηγορίες των ωθούν στην αυτοκτονία. Η αστυνομία προσπαθεί πλέον να χειριστεί την υπόθεση που έχει πάρει διαστάσεις.

Δείτε το επίμαχο βίντεο…