Επιμελητήρια αναλαμβάνουν την προβολή του

Με κεφάλαιο 600.000 ευρώ υπολογίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του ο Φορέας ανάδειξης του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου για την προσέλκυση πτήσεων.

Ο Φορέας συστήθηκε από 4 Επιμελητήρια και αντίστοιχες Ενώσεις Ξενοδόχων Νομών της κεντρικής Ελλάδας, μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, με σκοπό να αναλάβει στοχευμένες πρωτοβουλίες για την προβολή του αεροδρομίου.

Όπως ανακοινώθηκε στη δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων των Επιμελητηρίων και των Ενώσεων Ξενοδόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βόλο, η πρώτη παρουσία του Φορέα θα είναι στη διεθνή συνάντηση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών Route Development, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου, στην Πολωνία.

Όπως μεταξύ άλλων τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης, θα ζητηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία περιπτέρου του Φορέα στη διεθνή αυτή συνάντηση, καθώς παράλληλα με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, θα προβληθούν συνολικά τα πλεονεκτήματα των τεσσάρων θεσσαλικών νομών.

Σε ότι αφορά το κεφάλαιο με το οποίο υπολογίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του ο Φορέας, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη τόνισαν ότι θα κληθούν να συνεισφέρουν όλοι όσοι έχουν εκφράσει μέχρι τώρα την αγωνία τους για το μέλλον του αεροδρομίου και από τη συμμετοχή τους ή μη, θα κριθεί ποιοι πραγματικά επιθυμούν να συμβάλουν εμπράκτως στην ανάπτυξη του αερολιμένα.

Σημειώνεται ότι τα τέσσερα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας, η Πιερία, η Φθιώτιδα, η Ευρυτανία, η Εύβοια και η Φωκίδα με τις Ενώσεις ξενοδόχων τους, που μετέχουν στο Φορέα πραγματοποίησαν σήμερα τη δεύτερη συνάντησή τους στο Βόλο και επίσκεψη στο αεροδρόμιο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μπασδάνης, που είχε και την πρωτοβουλία, ο φορέας δεν θα υποκαταστήσει το κράτος, θα αναλάβει δράσεις προσέλκυσης πτήσεων, ενώ με τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται, θα τίθενται στοχευμένες προτεραιότητες.

Όλοι έχουν ομονοήσει ότι το αεροδρόμιο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη και σε δεύτερη φάση, ανάλογα με το κεφάλαιο, θα αποφασιστεί εάν θα κλείνονται απ΄ευθείας συμφωνίες με εταιρείες, όπως με τη Ryanair ή άλλες.

Πηγή: thessalianews.gr