Πιθανή συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Νταβούτογλου

Συνομιλίες με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ  και τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμετ Νταβούτογλου ενδέχεται να έχει την ερχόμενη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη είναι οι διαβουλεύσεις ώστε η τριμερής συνάντηση να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας, για το Προσφυγικό.

Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συζητήσουν τα δεδομένα έτσι όπως διαμορφώνονται λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα και με φόντο τη στάση που κρατούν χώρες όπως αυτές των δυτικών Βαλκανίων,που αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορά τους.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη στιγμή που η Τουρκία  προσπαθεί με κάθε τρόπο να τορπιλίσει τη συμφωνία, για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, βάζοντας προσκόμματα στη νατοϊκή μοίρα, που άρχισε να αναπτύσσεται στο Ανατολικό Αιγαίο για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Σημειώνεται πως η προηγούμενη τριμερής είχε αναβληθεί καθώς απουσίαζε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα.

Κοτζιάς: Η Αυστρία παίζει βρώμικο παιχνίδι
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς εξαπέλυσε “πυρά” εναντίον της Αυστρίας λέγοντας πως “στηρίζεται και σε άλλες δυνάμεις που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μέρκελ σήμερα στη Γερμανία. Θα έλεγα ότι κάνει το βρώμικο παιχνίδι πολλών που θα ήθελαν να ανατρέψουν την Μέρκελ, ή την πολιτική της τουλάχιστον” ενώ αναφορικά με τη στάση της Τουρκίας έκανε λόγο για “νευρικότητα”. «Δεν νομίζω ότι η Τουρκία θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα αλλά να ηγεμονεύσει στην περιοχή. Έχουμε διαύλους επικοινωνίας» είπε στον ΣΚΑΙ.

Λεβέντης: Σατανική η σκέψη Τσίπρα να συνδέσει την αξιολόγηση με το προσφυγικό
Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, εξαπέλυσε σφορδή επίθεση στον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως «ο Τσίπρας θέλει να συσχετίσει την αξιολόγηση με το προσφυγικό για να κερδίσει 2-3 μήνες χρόνο. Αυτό είναι μια σατανική σκέψη που έχει κάνει ο πρωθυπουργός».

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επέμεινε στην άποψη ότι πρέπει να υπάρξει οικουμενική Κυβέρνηση ενώ τόνισε ότι στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών της Παρασκευής δεν πρέπει να συζητηθεί μόνο το προσφυγικό.

Σβίγκου: Οι φωνές λαϊκισμού της ΝΔ δεν βοηθούν την εθνική υπόθεση
Η Ν.Δ. πρέπει να επιλέξει, αν θα συνεχίσει να συντάσσεται με μια ακροδεξιά ρητορεία, ή θα κατανοήσει ότι το προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ευρώπη με αλληλεγγύη και με δημοκρατία, ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και πρόσθεσε ότι οι φωνές λαϊκισμού όχι μόνο δεν είναι «ευρωπαϊκές», αλλά δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή στην εθνική υπόθεση.

Όπως είπε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, οι Έλληνες αρχηγοί των κομμάτων θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη της χάραξης μιας εθνικής γραμμής και ενός εθνικού μετώπου και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μέσω δηλώσεων συντάσσεται με επιχειρήματα χωρών που κατηγορούν την Ελλάδα ότι αυτή ευθύνεται για τις ροές.

Πηγή: www.antenna.gr/news