«Οκτώ εβδομάδες πριν τη λήξη των μαθημάτων!»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος για την καθυστέρηση έναρξης του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις 8 εβδομάδες πριν από τη λήξη των μαθημάτων, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, που απευθύνεται σε αδύναμους μαθητές των Γυμνασίων. Βεβαίως, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι δεν υπήρξε καθόλου ενισχυτική διδασκαλία, η εξέλιξη αυτή συνιστά… πρόοδο για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!

Η ενίσχυση των αδύναμων μαθητών με την Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια αποκτά, σήμερα, ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς όλο και περισσότερες οικογένειες, λόγω κρίσης, αδυνατούν να προσφέρουν επιπλέον στήριξη στα παιδιά τους εκτός των δομών της δημόσιας παιδείας.

Εύλογα, λοιπόν, θα ανέμενε κανείς, η Κυβέρνηση – που στα λόγια πλειοδοτεί σε κοινωνική ευαισθησία – να έχει προβεί έγκαιρα σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε να λειτουργούν τα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας στην ώρα τους.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η μεγάλη απόσταση που χωρίζει τη θεωρεία, στην οποία έχει ιδιαίτερη έφεση η Κυβέρνηση, από την πράξη, όπου, δυστυχώς, τα αποτελέσματα που έχει να επιδείξει είναι μόνο αρνητικά».