«Ορθολογική χρήση φυτοφαρμάκων και προστασία υδατικών πόρων»

Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τίτλο «Ορθολογική χρήση φυτοφαρμάκων και προστασία υδατικών πόρων» στην αίθουσα της Τοπικής Κοινότητας Κιλελέρ του Δήμου Κιλελέρ, όπου πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν.

2016-02-29 - image-3

Αρχικά ο Δήμαρχος Κιλελέρ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Νασιακόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε μια σύντομη ομιλία τονίζοντας τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης ημερίδας. Επεσήμανε ότι η θεματολογία της ήταν προσωπική του επιλογή με δεδομένο ότι ο Δήμος Κιλελέρ είναι ένας από τους σημαντικότερους αγροτικούς Δήμους της Περιφέρειας.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός ο οποίος δήλωσε ότι στόχος της ΠΕΔΘ είναι να αναδεικνύει τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα ή και τις σημαντικότερες αδυναμίες μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις ώστε να προκύπτουν τα πλέον χρήσιμα συμπεράσματα που θα αποτελούν τον πυρήνα ενός σχεδιασμού για την ανάπτυξη της κάθε περιοχής. Στα πλαίσια αυτά, όπως χαρακτηριστικά είπε, η ΠΕΔ Θεσσαλίας θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ποιοτικές ημερίδες και πάντα θα προσπαθεί να κάνει πράξη τα συμπεράσματα που προκύπτουν. Στη συνέχεια κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας.

2016-02-29 - image-1

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο οποίος έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της  ορθολογικής χρήσης φυτοφαρμάκων καθώς και του ότι είναι ένα θέμα που συνδέεται άμεσα όχι μόνο με την υγεία των αγροτών αλλά και όλων των πολιτών.

Στην συνέχεια ο κ. Τσιρόπουλος Νικόλαος (Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), ο κ. Σταυρίδης Δημήτριος (Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Λάρισας),  ο κ. Αθανασίου Χρήστος (Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) και η κα. Υδραίου Φραντζέσκα (Γενική Διευθύντρια ΕΣΥΦ) ανέπτυξαν τα θέματα της ημερίδας μέσα από τις εισηγήσεις τους. Από τις εισηγήσεις προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα και ερωτήματα που διατυπώθηκαν από αρκετούς αγρότες αλλά και σημαντικές τοποθετήσεις που προήλθαν από τους παριστάμενους Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και αγρότες.

Πριν από την έναρξη της ημερίδας οι Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι που ήρθαν στην περιοχή, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός και ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλος επισκέφτηκαν το «Μνημείο του Αγρότη». Εκεί ο πρώην κοινοτάρχης και συγγραφέας κ. Γερόπουλος έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του Αγροτικού Κινήματος και στα γεγονότα που οδήγησαν το 1910 στην αγροτική εξέγερση, ενώ πριν αναχωρήσουν έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από το Μνημείο.