Μπλοκάρονται περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμοί του Βγενόπουλου σε ύψος 3,7 δις

Σε μπλοκάρισμα των περιουσιακών στοιχείων του Αντρέα Βγενόπουλου και των συνεργατών του προχωρά η Ελλάδα, με την απόφαση 27/2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το μπλοκάρισμα αφορά περιουσιακά στοιχεία ύψους έως 3,79 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή πρακτικά ο Βγενόπουλος δεν έχει δικαίωμα να κινήσει τραπεζικούς λογαριασμούς ή να μεταβάλει οποιοδήποτε περιουσιακό του στοιχείο, εκτός αν η περιουσία του υπερβαίνει το ποσό των 3,79 δις.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή απόφαση η οποία ίσως δικαιολογεί τον εκνευρισμό του Βγενόπουλου των τελευταίων ημερών αλλά και τις επιθέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Το σημαντικότερο όμως είναι πως η απόφαση δηλώνει πως την ώρα που παράγοντες της Ελληνικής Δικαιοσύνης «αθωώνουν» προκλητικά τον Βγενόπουλο (στο τεύχος του HOT DOC της Πέμπτης θα δείτε με ποια μέθοδο) τα ελληνικά δικαστήρια επισημοποιούν και αποδέχονται πως υπάρχει μια σοβαρή νομική διαδικασία και έρευνα για τον Βγενόπουλο στην Κύπρο.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την απόφασή του αποδέχεται και αναγνωρίζει σχετική απόφαση του δικαστηρίου της Λευκωσίας του Μαΐου του 2014 που επιβάλλει το μπλοκάρισμα των περιουσιακών στοιχείων εντός και εκτός Κύπρου.

Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τον Ευθύμιο Μπουλούτα, ο οποίος από τις 15 Φεβρουαρίου είναι πρόσωπο του οποίου ζητείται η έκδοση στην Κύπρο για να βρεθεί στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου, για τον Κυριάκο Μάγειρα και για τη Marfin Investment Group Holdings S.A.

Όπως φαίνεται οι επιθέσεις του Βγενόπουλου έγιναν με φόντο αυτή την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και σε μια προσπάθεια ενοχοποίησης όσων τον ελέγχουν αλλά και της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κυπριακές Αρχές, έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα στην Ελληνική πλευρά, για τις μεθοδεύσεις τμήματος της Ελληνικής Δικαιοσύνης στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Προσπάθεια διάψευσης από Βγενόπουλο

Επίσημα έγγραφα προσπαθεί να διαψεύσει για ακόμη μια φορά ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Με ανακοίνωσή του, επιχειρεί να διαψεύσει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία «παγώνει» περιουσιακά του στοιχεία ύψους έως 3,79 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά η απάντηση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

«Α. Βγενόπουλος:  Κι άλλα ψέματα από τους συκοφάντες

Για την απίθανη περίπτωση που υπάρχουν ακόμη αναγνώστες που πιστεύουν τα μυθιστορήματα του συκοφάντη Παπαδόπουλου στον ΠΟΛΙΤΗ διαψεύδω ότι είναι εκτελεστή στην Ελλάδα η απόφαση που εκδόθηκε στην Κύπρο για παγοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων.

Αν και δεν ήταν απαραίτητο διότι οι Έλληνες εναγόμενοι έχουν συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση του Κυπριακού δικαστηρίου, ως και όπου αυτή ισχύει νομίμως, οι δικηγόροι της Λαϊκής επιχείρησαν να την κάνουν εκτελεστή στην Ελλάδα και, όπως είναι η διαδικασία, το δικαστήριο της εκούσιας δικαιοδοσίας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαδικασία των εναγομένων, εξέδωσε απόφαση εκκινώντας έτσι την κατά νόμο διαδικασία.  Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι της Λαϊκής προσπάθησαν να επιτύχουν την άμεση εκτελεστότητα  της απόφασης, όμως το δικαστήριο από μόνο του (!) απεφάνθη ότι «είναι μη νόμιμο το αίτημα μέχρις ότου η εν λόγω αλλοδαπή απόφαση καταστεί πλήρως και οριστικώς εκτελεστή στην Ελλάδα…» κάτι που θα κριθεί από τα Ελληνικά δικαστήρια σε διαδικασίες που θα συμμετέχουν και οι δύο πλευρές.

Ως δε προς τον πανικό που μας καταλογίζουν τα σχετικά ψευδή δημοσιεύματα, μάλλον καταδεικνύουν τον πανικό αυτών που παρεπλάνησαν την Κυπριακή κοινή γνώμη και τώρα αποκαλύπτονται με σειρά αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, παρ΄ότι και αυτήν προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμη να επηρεάσουν.»

 

Πηγή: alexiptoto.com