Πολιτιστική πρωτεύουσα 2021: Εκτός η Λάρισα

Η Καλαμάτα, η Ελευσίνα και η Ρόδος προκρίθηκαν στην τελική φάση για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Η Λάρισα, παρότι είχε μία αξιόλογη πρόταση και απέσπασε ευνοϊκά σχόλια, τελικά δεν κατάφερε να πάρει μία από τις θέσεις για την τελική φάση.

Η ανακοίνωση έγινε πριν από λίγο, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπου παρουσιάστηκε η βραχεία λίστα προεπιλογής υποψηφιοτήτων για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ.
Η συνάντηση προεπιλογής των υποψηφίων ελληνικών πόλεων έγινε  από τις 22-26 Φεβρουαρίου 2016, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπό τη μέριμνα της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΥΠΠΟΑ.

Oι πόλεις που επιλέχθηκαν θα συμμετάσχουν στην τελική φάση αξιολόγησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου 2016, για την ανάδειξη μίας ελληνικής πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.
Να σημειώσουμε ότι οι υποψήφιες πόλεις ήταν οι εξής: Βόλος, Δελφοί, Ελευσίνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβος, Μεσολόγγι, Πειραιάς, Ρόδος, Σαλαμίνα, Σάμος, Τρίπολη.

Πηγή: larissanet.gr