H Google ενισχύει ψηφιακά ΜΜΕ παγκοσμίως

Με 27 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Google ότι θα ενισχύσει ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της νέας «Πρωτοβουλίας Ψηφιακών Ειδήσεων» (Digital News Initiative-DNI).

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση προέβη ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Σουντάρ Πιτσάι σε ομιλία του στο Παρίσι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο είναι ανάμεσα στους 128, λόγω της πολύγλωσσης διαδραστικής πλατφόρμας γραφικών που θα αναπτύξει για τους χρήστες της ιστοσελίδας και της κινητής εφαρμογής του.

Όπως είπε ο Πιτσάι, υπήρξε ένας «τεράστιος αριθμός αιτήσεων», ενώ ανέφερε ότι ο επόμενος «γύρος» ενισχύσεων θα ξεκινήσει πριν το καλοκαίρι.

Τη μερίδα του λέοντος (4,9 εκατ. ευρώ) πήραν μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία, ενώ στην Ελλάδα συνολικά θα δοθούν περίπου 879.000 ευρώ.

Η Google έχει ανακοινώσει ότι η πρωτοβουλία της, που ξεκίνησε πέρυσι τον Απρίλιο, συνολικά θα διαθέσει 150 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων εφαρμογών και προγραμμάτων στο πεδίο της ψηφιακής ενημέρωσης και της καινοτομικής δημοσιογραφίας.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Google ανακοίνωσε και επέκταση του Project Shield, που είχε ξεκινήσει δύο χρόνια πριν με σκοπό τον εντοπισμό και το «φιλτράρισμα» επιθέσεων σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και sites ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Πλέον επεκτείνουμε το Project Shield πέρα από τους έμπιστους testers μας, και το ανοίγουμε σε όλες τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες για να τις προστατέψουμε από επιθέσεις DDoS και να εξαφανίσουμε το φαινόμενο της DdoS (distributed denial of service- σχετικά απλό είδος κυβερνοεπίθεσης που μπορεί να ρίξει ιστοσελίδες και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται ευρέως, και για σκοπούς «φίμωσης») ως είδος λογοκρισίας…με αυτή την επέκταση, δεκάδες χιλιάδες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες θα έχουν πρόσβαση στο Project Shield. Και επειδή το Project Shield είναι δωρεάν, ακόμα και οι μικρότεροι ανεξάρτητοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί θα είναι σε θέση να συνεχίσουν τη σημαντική δουλειά τους, χωρίς να φοβούνται μήπως “πέσουν”».

huffpost