Πάνω από 1000 πρόσφυγες στο Νέο Μοναστήρι σήμερα…(Φωτό)

Πάνω από 15 λεωφορεία με μετανάστες βρέθηκαν σήμερα στο Ν Μοναστήρι, μετά τον αποκλεισμό τους από τα σύνορα των Σκοπίων και από την αναλγησία της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διωγμένοι από την Αθήνα μεταφέρονται από πόλη σε πόλη ταλαιπωρημένοι από την οδύσσεια τους , ψάχνοντας τρόπο να φθάσουν στην γη της επαγγελίας….την Γερμανία!!!

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΕΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ2

Με πρωτοβουλία του πρόεδρου του ΔΣ Δήμου Δομοκού κ Καλημέρη Νικόλαο , του Ιερέα του Αγίου Παντελεήμονα Εκκάρας π Ηλία Ζέρβα, του Επιμορφωτικού Συλλόγου Ν Μοναστηρίου με τον πρόεδρο του Αντώνιο Βουλκούδη αλλά και μέλη του, και τον Σύλλογο Γυναικών Ν Μοναστηρίου με την πρόεδρο του Γκανίδου Παγώνα, μοιράστηκαν πάνω απο 1000 μερίδες φαγητού, 3000 κιλά πορτοκάλια, αυγά, ρουχισμός για παιδιά και μεγάλους.

Καφενειο νεο μοναστήρι2

Μοναστηριώτης πρόσφυγας του 1924 και πίσω 6 μηνών μετανάστης)

Καφενειο νεο μοναστήρι

το μικρό προσφυγόπουλο σε καφενείο στο Ν Μοναστήρι..πάνω στο τραπέζι…

Συγκλονιστικές εικόνες με τους κατοίκους του χωριού να βοηθούν όσο μπορούνε.

Βοήθεια πρόσφεραν η βοήθεια στο σπίτι Θεσσαλιώτιδας, ο Αγροτικός Ιατρός του Ν Μοναστηρίου, η πρόεδρος, και πολλοί Μοναστηριώτες.

Το βράδυ της Τρίτης περισσότεροι από 700 μετανάστες – πρόσφυγες που επέβαιναν σε 14 λεωφορεία εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας να κινούνται στο Νέο Μοναστήρι και τους απαγορεύθηκε να συνεχίσουν προς Ειδομένη.

Το πρωί , οι μισοί και πλέον αποχώρησαν προς την κατεύθυνση που επιθυμούν, αφού πρώτα έγινε καταγραφή και έλεγχος των εγγράφων τους, ώστε τυπικά από πλευράς της Ελλάδας να είναι εντάξει στο να μπορούν να περάσουν τα σύνορα.

Φυσικά όταν φθάσουν εκεί θα πρέπει να περιμένουν την απόφαση του γειτονικού κράτους και αν είναι τυχεροί να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Νέα λεωφορεία προστέθηκαν τις επόμενες ώρες με μετανάστες – πρόσφυγες που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του Αιγαίου.

Ωστόσο, στο Νέο Μοναστήρι παραμένουν 3 λεωφορεία με πρόσφυγες.

Πηγή: www.neomonastiri.net/