Στο Μαξίμου την Πέμπτη οι αγρότες απο το μπλόκο της Νίκαιας

Δεύτερο ραντεβού του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου.

Όπως μεταφέρουν αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας αντιπροσωπεία τους θα μεταβεί το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και κυβερνητική αντιπροσωπεία.

Μαζί με άλλα 68 μπλόκα, που απείχαν απο το πρώτο ραντεβού.

Το ραντεβού είναι κλειδωμένο, μένει μόνο να καθοριστεί, βάσει του προγράμματος του Πρωθυπουργού η ακριβής ώρα. Τα δύο επικρατέστερα ενδεχόμενα είναι η συνάντηση να γίνει στις 10:30 ή στις 12:00.

Αυτή θα είναι η δεύτερη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους των αγροτών που εδώ και πάνω απο έναν μήνα παραμένουν σε δεκάδες σημεία των εθνικών και επαρχιακών οδών, έχοντας στήσει μπλόκα και δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, αλλά και στην εμπορική δραστηριότητα, τις εισαγωγές και τις ελληνικές εξαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα αυτά είναι: 

1. Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.