Ήταν καλύτερος…..αλλά

Χορηγοί της μετάδοσης στο ifarsala ήταν οι εξής επιχειρήσεις:

ΧΟΡΗΓΟΣ 1 ΧΟΡΗΓΟΣ 2 ΧΟΡΗΓΟΣ 3 ΧΟΡΗΓΟΣ 4

Κείμενο Άλκης Σούρλας Φωτογραφίες Γιώργος Γκαντέλος

Την ήττα με σκορ 1 – 2 γνώρισε ο Αχιλλέας Φαρσάλων από τον Απόλλων Λάρισας στον τελικό Κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Λ.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-0598

Το παιχνίδι διεξήχθη μπροστά σε 2.500 περίπου κόσμο που βρέθηκε στο “A.E.L F.C ARENA”.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης όμως οι «μπλε» κατάφεραν με τρείς ουσιαστικά ευκαιρίες να πετύχουν δυο τέρματα και εν τέλει να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου.

Στα πρώτα λεπτά ο Αχιλλέας Φαρσάλων ήταν αυτός που ανέλαβε τα «ηνία» της αναμέτρησης και μόλις στο 2’ έχασε την πρώτη του καλή στιγμή.

Ο Μπένος εκτέλεσε φάουλ, ο Τλούπας έπιασε τη κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Κουρδή.

Ενώ 10’ αργότερα ήταν η σειρά του Βούλγαρη να απειλήσει όμως ο Κουρδής μπλόκαρε το σουτ από τα όρια τα περιοχής.

Ενώ στο 17’ ο Μπένος τροφοδότησε όμορφα τον Ζαγγανά, αυτός γύρισε μέσα στην περιοχή όμως το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε εξ επαφής ο Κουρδής.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-0332

Ότι δεν κατάφερε σε τρείς περιπτώσεις ο Αχιλλέας το έκανε πράξη ο Απόλλων στο 24’. Έπειτα από αντεπίθεση ο Κυριάκος έκανε την σέντρα και ο Παλάσκας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «μπλε».

Σε αυτή την φάση οι άνθρωποι του Αχιλλέα διαμαρτύρονται εντόνως για μη τήρηση του Fair Play από τους παίκτες του Απόλλων, καθώς ο Κουρούμαλος βρισκόταν στο έδαφος έπειτα από μαρκάρισμα αμυντικού του Απόλλων.

Μετά το γκολ που πέτυχε ο Απόλλων, οι τυπικά γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και το έκαναν σε δυο περιπτώσεις δίχως όμως να πετύχουν κάποιο τέρμα.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-0387

Αρχικά  στο 31΄ έπειτα από κάθετη πάσα του Νεμπεγλέρα ο Βούλγαρης πάτησε περιοχή σούταρε, όμως ο Κουρδής έδιωξε με υπερένταση.

Ενώ στο 44’ ο Βούλγαρης και πάλι ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα, σούταρε από τα όρια της περιοχής, όμως δεν σημάδεψε σωστά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουρδή.

Έτσι το 0 – 1 παρέμεινε μέχρι και την λήξη του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «μπλε» ήταν αυτοί που κατάφεραν πρώτοι να απειλήσουν. Στο 51΄ο Θανάσης Παλάσκας με κεφαλιά προσπάθησε να νικήσει ξανά τον Γκιγκούδη, όμως ο γκολκίπερ του Αχιλλέα έδιωξε σε κόρνερ.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-0611

 

Τέσσερα λεπτά αργότερα είχαμε την πλέον αμφιλεγόμενη φάση της αναμέτρησης.

Έπειτα από πάσα του Μπένου, ο Βούλγαρης κατάφερε να σκοράρει με δυνατό σουτ, όμως το γκολ ακυρώθηκε με τον κ. Αναστασίου να θεωρεί πως ο σκόρερ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-0613

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-0621

Κατά την ταπεινή μας άποψη η απόφαση του κ. Αναστασίου είναι λάθος καθώς ο σκόρερ του τέρματος φαίνεται να καλύπτεται

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-0641

Εν τέλει οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στην ισοφάριση 10’ λεπτά αργότερα.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-0643

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-0644

Ο Βούλγαρης τροφοδότησε πολύ όμορφα τον Νεμπεγλέρα και αυτός με σουτ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής «κεραυνοβόλησε» τον Κουρδή και «έγραψε» το 1 – 1.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-0668

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-0679

Μάλιστα ο Αχιλλέας θα μπορούσε να φτάσει και στην ολική ανατροπή.

Στο 71’ ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε ακόμη ένα φάουλ ο Κομισόπουλος έπιασε την κεφαλιά από την “καρδιά” της περιοχής όμως ο Κουρδής έδιωξε σε κόρνερ.

Εν τέλει στο 76’ ο «άγραφος νόμος» του ποδοσφαίρου «μίλησε» ξανά.

Ο Κυριάκος εκτέλεσε το φάουλ και ο Χατζής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο «πλεκτό» του Γκικούδη και πέτυχε το 1 – 2, σκορ το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης ο Αχιλλέας Φαρσάλων προσπάθησε  να ισοφαρίσει ξανά, όμως ο Απόλλων είχε κλείσει σωστά τους χώρους.

Έτσι το 1 – 2 παρέμεινε μέχρι το τέλος και ο Απόλλων Λάρισας πήρε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, αυτόν του Κυπέλλου της ΕΠΣ Λάρισας.

Οι Συνθέσεις

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-0142

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Γκικούδης, Τσιανάκας, Οικονόμου, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Νεμπεγλέρας, Κομισόπουλος (81΄Αναγνώστης), Τλούπας (58΄Μεζίνι), Μπένος, Βούλγαρης, Ζαγγανάς (66΄Πλιάγκας).

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-0138

Απόλλων Λάρισας (Μιχάλης Ζιώγας): Κουρδής Τ., Φλώρος, Κολιός, Γιαννακόπουλος, Αντωνόπουλος (46΄Σκούπρας), Κούρος, Κουρδής, Γ., Μπόντε, Κυριάκος (78΄Κουβελάς), Νάστας (58΄Χατζής), Παλάσκας.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ-0115

Διαιτητική Τριπλέτα

Κορέστης, Αναστασίου, Νατσιούλας.