Τι σημαίνουν οι ασυνείδητες μουντζούρες που κάνουμε;

Αυτά τα διαφορετικά και αφηρημένα σχέδια που κάνουμε, όταν μιλάμε με κάποιον στο τηλέφωνο ή κατά την διάρκεια μια συνάντησης μπορεί να αποκαλύψει πολλά πράγματα για την προσωπικότητά μας και τα κίνητρα πίσω από τις πράξεις μας.

Όταν κάνουμε αυτές τις μουντζούρες, το χέρι μας καθοδηγείται από το υποσυνείδητό μας, το οποίο εκείνη την ώρα έχει τον έλεγχο της συμπεριφοράς μας.

Δείτε παρακάτω τι σημαίνουν για την προσωπικότητά μας αυτές οι μουντζούρες που κάνουμε σε καθημερινή βάση.

Ανθρώπινες φιγούρες

Αν ζωγραφίζετε ανθρώπινες φιγούρες, τότε μάλλον νιώθετε ανασφαλής και αβοήθητος ή προσπαθείτε να αποφύγετε κάποιες ευθύνες. Το να σχεδιάζετε απλές ανθρώπινες φιγούρες σημαίνει, ότι αισθάνεστε συναισθηματικά ασταθείς και νιώθετε την ανάγκη να απομονωθείτε  από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Μάτια

Τα μάτια αντιπροσωπεύουν τον εαυτό του ανθρώπου που  τα σχεδιάζει. Τα μεγάλα μάτια δείχνουν μια εξωστρεφή προσωπικότητα, τα κλειστά μάτια δείχνουν μια άρνηση να κοιτάξετε τον εαυτό σας, ενώ τα μάτια που δείχνουν να σε καρφώνουν συμβολίζει την αίσθηση, ότι παρακολουθείστε.

Η υπογραφή σας

Οι μουντζούρες της υπογραφής σας δείχνουν εγωκεντρισμό και υπεροψία. Επίσης, κατά την διάρκεια μιας συζήτησης αποκαλύπτει μια εγωκεντρική προσωπικότητα.

Κύκλοι και δαχτυλίδια

Τα κυκλικά σχήματα που ενώνονται μεταξύ τους αποκαλύπτουν την ανάγκη σας για ενότητα. Επίσης, αν σχεδιάζετε κύκλους ασυνείδητα σημαίνει, ότι έχετε ανάγκη από την αγάπη και την προσοχή ενός φίλου.

Ζώα

Το είδους του ζώου που σχεδιάζετε αποκαλύπτει πολλά για την τρέχουσα συναισθηματική σας κατάσταση. Η τίγρης και ο λύκος συμβολίζουν τον ανέκφραστο θυμό, η αλεπού, ότι σχεδιάζετε κάτι πονηρό και ο σκίουρος, ότι έχετε ανάγκη από προστασία και φροντίδα. Τα λιοντάρια συνήθως σχετίζονται με αισθήματα ανωτερότητας. Αν ζωγραφίζετε συνέχεια το ίδιο ζώο σημαίνει, ότι συγκρίνετε τον εαυτό σας με αυτό το ζώο και προσπαθείτε να το μιμηθείτε.

Σπείρες, κυκλικά σχήματα και κυματοειδείς γραμμές

Δεν σας απασχολούν ιδιαίτερα τα προβλήματα των άλλων. Μπορεί να βιώνετε μια μικρή συναισθηματική κρίση. Θα πρέπει να ελέγξετε την συμπεριφορά σας και να μην έχετε ξεσπάσματα στους άλλους.

Τετράγωνα, διαμάντια και άλλα γεωμετρικά σχήματα

Έχετε ξεκάθαρους στόχους και πεποιθήσεις και σπάνια κρατάτε την άποψή σας μόνο για τον εαυτό σας. Είστε πεισματάρης, επίμονος, προσεκτικός και επιφυλακτικός.

Βέλη

Τα βέλη συμβολίζουν την κατεύθυνση στην ζωή σας.  Αν το βέλος δείχνει προς τα πάνω, είστε προσανατολισμένος στον κόσμο, ενώ αν δείχνει προς τα κάτω εστιάζετε περισσότερο στον εαυτό σας. Το βέλος δείχνει προς τα αριστερά σημαίνει ότι είστε κολλημένοι στο παρελθόν, ενώ αν δείχνει προς τα δεξιά είστε προσανατολισμένοι στο μέλλον.

Αστέρια

Θέλετε να είστε το κέντρο της προσοχής και όλα τα μάτια να είναι στραμμένα πάνω σας. Βέβαια, αν τα αστέρια που σχεδιάζετε είναι μακριά το ένα από το άλλο, θα μπορούσε να είναι σημάδι, ότι πάσχετε από κατάθλιψη.

Λουλούδια, σύννεφα και ήλιος

Τα ζωηρά λουλούδια και ο ήλιος σημαίνει, ότι είστε ικανοποιημένοι από την ζωή σας και αισιόδοξοι για το μέλλον. Αυτές οι μουντζούρες αποκαλύπτουν μια θετική στάση ζωής.

Σταυροί

Ο σταυρός θα μπορούσε να σημαίνει, ότι αισθάνεστε ένοχοι για κάτι ή ότι κατηγορείτε τον εαυτό σας για τα λάθη σας.

Σπιτάκια και κουτιά

Τα συμμετρικά σχέδια δείχνουν την αγάπη σας για την τάξη και την διάθεσή σας για σχολαστικότητα. Ξέρετε ακριβώς τι θέλετε, ποιοι είναι οι στόχοι σας και υποστηρίζετε την άποψή σας σθεναρα.

Σκάκι

Φαίνεται σαν να βρεθήκατε πρόσφατα σε μια δυσάρεστη και άβολη κατάσταση. Αν ζωγραφίζετε συνέχεια αυτά τα σχέδια, τότε μάλλον υπάρχουν κρυφά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε και τα οποία στέκονται εμπόδιο στο να επιλύσετε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Εναλλακτικά σημαίνει, ότι προσπαθείτε να βρείτε το νόημα στην ζωή σας και δεν είστε σίγουροι αν έχετε επιλέξει τον σωστό δρόμο.

Κυψέλες

Προτεραιότητα στην ζωή σας είναι να διατηρήσετε την αρμονία και την ειρήνη. Επίσης, μπορεί να σημαίνει, ότι είστε έτοιμος να κάνετε οικογένεια.