“Καθάρισε” με “τάληρο” και πάει τελικό!

Κείμενο Άλκης Σούρλας Φωτογραφίες Γιώργος Γκαντέλος

Σκορ και Θέαμα μοίρασε ο Αχιλλέας Φαρσάλων πριν τον μεγάλο τελικό ο Αχιλλέας Φαρσάλων ο οποίος επιβλήθηκε με σκορ 5 – 0 του Π.Ο.Ε στα πλαίσια της 25ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α Ε.Π.Σ.Λ Κατηγορίας.

Το αξιοσημείωτο της αναμέτρησης είναι το γεγονός πως και τα πέντε τέρματα του Αχιλλέα προήλθαν από διαφορετικούς σκόρερ.

Με αυτό το τρίποντο οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν τους 62 βαθμούς και συνεχίζουν να βρίσκονται στην δεύτερη θέση όντας πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Απόλλων Λάρισας.

Εκρηκτικό ημίωρο”

Οι παίκτες του κ. Παραφέστα μπήκαν από την αρχή πολύ δυνατά και στο πρώτο ημίωρο ευτύχησαν να προηγούνται με δυο τέρματα.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ-0074

Αρχικά στο 18′ ο Ζαγγανάς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το λάθος της άμυνας των φιλοξενουμένων και με ψύχραιμο πλασέ “έγραψε” το 1-0.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ-0153

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ-0160

Ενώ στο 28′ οι γηπεδούχοι πήραν “αέρα” δυο τερμάτων. Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τλούπας με καρφωτή κεφαλιά από την “καρδιά” της περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μιγδάνη.

Μάλιστα ο Αχιλλέας πέτυχε και τρίτο τέρμα πριν την εκπνοή του ημιχρόνου.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ-0190

Στο 34′ συγκεκριμένα, ο Μπένος “πάτησε” περιοχή, ανατράπηκε με τον “άρχων” της αναμέτρησης να δείχνει την “άσπρη βούλα”.

Τη εκτέλεση ανέλαβε ο Βούλγαρης ο οποίος δεν αστόχησε “γράφοντας” το 3 – 0 σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια.

“Έριξε στροφές…..αλλά”

Στο δεύτερο μέρος τώρα οι “κιτρινόμαυροι” παρά το γεγονός πως “έριξαν στροφές” κατάφεραν να πετύχουν ακόμη δυο τέρματα.

Συγκεκριμένα στο 58′ ο Πλιάγκας “έσπασε” την μπάλα και ο Νεμπεγλέρας με σουτ από τα όρια της περιοχής σημάδεψε αρχικά το δεξί κάθετο δοκάρι και εν τέλει η μπάλα κατέληξε στο πλεκτό του Μιγδάνη.

Το τελικό 5 – 0 καταγράφηκε στο 73′. Έπειτα από σέντρα που έγινε από τον χώρο του κέντρου ο Πλιάγκας έπιασε εν κινήσει την κεφαλιά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων και στην συνέχεια της φάσης ο Καραμπούζης με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έβαλε το “κερασάκι στην τούρτα” για την ομάδα του κ. Παραφέστα.

Οι Συνθέσεις

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ-0045

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Γκικούδης, Τσανάκας, Οικονόμου (62′ Μεζίνι), Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Νεμπεγλέρας (72′ Λύτρας), Τλούπας, Κομισόπουλος, Μπένος, Βούλγαρης (55′ Πλιάγκας), Ζαγγανάς.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ-0049

Π.Ο.Ε. (Αλέκος Αλεξανδρής): Μιγδάνης, Κυρίτσης Γ., Καραβέλης, Γεωργούλας, Περτζιόνι (60′ Σινάπαλος), Μπούσιας, Καραμάνος (65′ Σταμπασίδης), Κυρίτσης Θ., Μηνάς, Ελευθεριάδης, Τσένος.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΠΟΕ-0039

Διαιτητική τριπλέτα: Ντελέζος Γ., Νίκζας, Πατέτσος.