Γιατί δεν πρέπει να κάνεις μπάνιο κάθε μέρα

Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε ένα μπάνιο μέσα στην ημέρα.

Έλα όμως που νέα έρευνα δείχνει πως το καθημερινό πλύσιμο του κορμιού μας, δεν κάνει τελικά και τόσο καλό όσο νομίζαμε!

Ο Dr. Casey Carlos από την Ιατρική Σχολή του San Diego ισχυρίζεται πως το να κάνεις μπάνιο σε καθημερινή βάση, ιδίως με καυτό νερό, μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα σου. Όπως τονίζει, το καθημερινό μπάνιο κάνει την επιδερμίδα πιο ξηρή, ευαίσθητη και απομακρύνει από το δέρμα όχι μόνο τη βρωμιά αλλά και κάποια καλά βακτήρια που συγκρατούν την ελαστικότητα και βοηθούν στην ανάπλαση του.
“Οι νέοι γονείς το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν είναι ότι δεν πρέπει να πλένουν τα μικρά μωρά και τα παιδιά τους καθημερινά. Υπάρχουν ορισμένα φυσικά βακτήρια στην επιδερμίδα που όσο περνάνε τα χρόνια την κάνουν πιο ανθεκτική σε δερματικές παθήσεις αλλά και αλλεργίες και δεν πρέπει να απομακρύνονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα” αναφέρει ο Dr. Casey Carlos στην μελέτη του.

Ιδανικά λοιπόν, σε ό,τι αφορά τα δερματολογικά ζητήματα, θα πρέπει να πλενόμαστε ανά δύο με τρεις ημέρες. Αν θέλουμε να είμαστε καθαροί, σύμφωνα με τις συμβουλές του Dr., μπορούμε να πλένουμε το σώμα μας με μια υγρή πετσέτα και σαπούνι για να αφαιρούνται τα βακτήρια, από τα σημεία που συσσωρεύονται.

Σημειώνεται βέβαια πως επιβάλλεται η καθημερινή αλλαγή εσωρούχων, καθώς αυτά είναι που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια και το λίπος που αποβάλλει ο οργανισμός.

Όπως τονίζεται μάλιστα, η βιομηχανία της διαφήμισης όπως εκτινάχθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συντέλεσε στο να θεωρήσουμε πως το καθημερινό πλύσιμο είναι και το πρέπον. Γιατί; Μα γιατί οι μεγάλες εταιρίες καλλυντικών και απορρυπαντικών, στοχεύοντας περισσότερο στο γυναικείο κοινό, κυκλοφόρησαν ορισμένες εξαιρετικά εύστοχες διαφημίσεις, μέσω των οποίων περνούσαν ουσιαστικό το μήνυμα ότι “αν δεν κάνετε καθημερινά μπάνιο, δεν θα προσελκύετε τους άνδρες”.

Πηγή: news247