Εκτός Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο Μανώλης Σφακιανάκης

Κύμα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απομάκρυνση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μανώλη Σφακιανάκη και η μετάθεση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε με κατεπείγον σήμα που υπογράφεται από τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Ο ίδιος ο κ. Σφακιανάκης φέρεται να είναι δυσαρεστημένος από την μετακίνησή του, καθώς  έχει συνδέσει για πολλά χρόνια το όνομά του με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την οποία ο ίδιος έστησε και «έτρεχε» επί 20 χρόνια, καταγράφοντας τεράστιες επιτυχίες στηναποτροπή αυτοκτονιών και καίρια χτυπήματα σε κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, ηλεκτρονικές  απάτες και εκβιασμούς μέσω διαδικτύου κάτι που έχει αναγνωριστεί από την Interpol και το FBI ενώ ο ίδιος έχει βραβευτεί πολλές φορές για τη δράση του στην πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απομάκρυνσή  του από την συγκεκριμένη υπηρεσία δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κίνημα στα social media υπέρ της παραμονής του, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν τις έντονες διαφωνίες τους. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της ΕΛΑΣ έγινε δέκτης αιτημάτων για ανάκληση της απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέοι επικεφαλής της ΕΛΑΣ επανεξετάζουν το όλο ζήτημα και αναμένονται εξελίξεις πιθανότατα εντός της ημέρας.

Πηγή: www.antenna.gr/news