Ανακλήθηκε η μετάθεση Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Το κύμα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η είδηση της απομάκρυνσης του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα social media αλλά και στη Βουλή οδήγησαν σε αναθεώρηση της απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανακλήθηκε η μετάθεση και ήδη το σχετικό έγγραφο βρίσκεται στα χέρια του κ. Σφακιανάκη.

Ο ίδιος ο κ. Σφακιανάκης ήταν δυσαρεστημένος από την μετακίνησή του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., καθώς έχει συνδέσει για πολλά χρόνια το όνομά του με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την οποία ο ίδιος έστησε και «έτρεχε» επί 20 χρόνια, καταγράφοντας τεράστιες επιτυχίες στην αποτροπή αυτοκτονιών και καίρια χτυπήματα σε κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, ηλεκτρονικές απάτες και εκβιασμούς μέσω διαδικτύου, κάτι που έχει αναγνωριστεί από την Interpol και το FBI, ενώ ο ίδιος έχει βραβευτεί πολλές φορές για τη δράση του στην πάταξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Μάλιστα, ο κ. Σφακιανάκης κατέθεσε προσφυγή στο Αρχηγείο της Αστυνομίας κατά της απόφασης για τη μετάθεση του.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απομάκρυνσή του από την συγκεκριμένη Υπηρεσία δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κίνημα στα social media υπέρ της παραμονής του, με πολλούς χρήστες να εκφράζουν τις έντονες διαφωνίες τους. Παράλληλα, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έγινε δέκτης αιτημάτων για ανάκληση της απόφασης.

Πηγή: www.antenna.gr/news