Τώρα και “ΨΩΜΙ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ” στα Φάρσαλα

Όλα ξεκίνησαν από τον «καφέ σε αναμονή»

Πριν από λίγες μέρες υιοθετήθηκε αυτή η πρωτοβουλία και από τους ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου Φούρνου αλλά με ψωμί αυτή την φορά. Ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί και να προπληρώσει ενα ψωμί για ένα συμπολίτη που δεν την δυνατότητα να το αγοράσει.

Το «ψωμί σε αναμονή» που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες ταπεινά και αθόρυβα στον Φούρνο Αποστολόπουλου και έρχεται ως συνέχεια του «καφέ σε αναμονή», μιας πρωτοβουλίας που διαδίδεται συνεχώς στην πόλη μας με ολοένα και περισσότερα καταστήματα και μάλιστα έχει αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές. Μια καινούργια ιδέα πού έρχεται να αλλάξει τις συνήθειες της πόλης.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

IMG_0225

Τι είναι “Η ΑΝΑΜΟΝΗ”; 

Για πελάτες σε αναμονή έχουμε ακούσει. Για επιβάτες σε αναμονή επίσης. Αλλά για καφέ σε αναμονή; Κι, όμως, υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτός ο καφές που… περιμένει κατακτά πολλές χώρες του κόσμου ως μια πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ακόμα κι αυτή την τόσο ταπεινή και απλή συνήθεια: Μια τζούρα καφέ!
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο «καφές που περιμένει» («suspended coffee» είναι ο όρος στα αγγλικά και «caffé sospeso» στα ιταλικά) είναι ένας καφές που προπληρώνεται από κάποιον πελάτη ενός καφενείου ή μιας καφετέριας, ανώνυμα, για να καταναλωθεί αργότερα από κάποιον άλλον συμπολίτη μας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τον πληρώσει ο ίδιος.

Με την οικονομική και κοινωνική κρίση να βαθαίνει όλο και πιο πολύ, η ανάγκη για την υλοποίηση της ιδέας μεγάλωνε. Ένα βράδυ μετά από πολλές ώρες μαθημάτων στη σχολή, πρότεινα στους συμφοιτητές μου ένα τρόπο να κάνουμε γνωστό τον καφέ της αναμονής σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας.

Το πρώτο βήμα έγινε…

Το επόμενο είναι στο χέρι σας. Η ιδέα θα παραμείνει στη φαντασία μας και μόνο αν δεν δράσουμε από αύριο κιόλας. Υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες και εκατομμύρια άνεργοι όπου ακόμα και μια φραντζόλα ψωμί την ημέρα μπορεί να τους ελαφρύνει το βάρος.

Επειδή ίσως δεν συμβαίνει στο δικό σου σπίτι, δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει στο σπίτι του γείτονά σου. Μια αφορμή ακόμα να έρθουμε πιο κοντά σ” αυτή τη δύσκολη συγκυρία, βοηθώντας ο ένας τον άλλον καθημερινά με τον πιο απλό τρόπο.

Δείτε το βίντεο

Πίστεψέ το και θα γίνει…