Εγκαινιάστηκε η Ψυχιατρική Κλινική Ενηλίκων στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας

– Τον Ιούνιο θα λειτουργήσει, εκτίμησε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Αντωνίου

Εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι η Ψυχιατρική Κλινική για ενηλίκους, στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, ενός σύγχρονου έργου που θα συμβάλλει στην αποασυλοποίηση ατόμων με ψυχικές ασθένειες,  σε πανθεσσαλικό επίπεδο.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, ενώ την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Παρών ήταν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λάππας και κα. Βράντζα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ψαχούλας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μάττας και Νούσιος, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Αντωνίου, η Αναπληρώτρια Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κα. Γραββάνη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείου κα. Τέτσιου, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος εργαζομένων.

Ο κ. Αγοραστός

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε πως σήμερα παραδίδεται μια σύγχρονη πτέρυγα στο νοσοκομείο Καρδίτσας, προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σε συνεργασία με το νοσοκομείο.

Το κτίριο, 1.600 τ.μ. είναι συνδεδεμένο με τις υπόλοιπες πτέρυγες και έχει τους απαραίτητους χώρους, για μια σύγχρονη θεραπεία.

Κλείνοντας ο κ. Αγοραστός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σύντομα η Ψυχιατρική Κλινική θα λειτουργήσει, διαβεβαιώνοντας πως θα ασκήσει πίεση και ο ίδιος στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Τσιάκος

Ο Αντιπεριφερειάχης Καρδίτσας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αγοραστό, την τεχνική υπηρεσία της Π.Ε., τους εμπλεκόμενους στο νοσοκομείο για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου για την περιοχή μας και όχι μόνο.

Παράλληλα κάλεσε όλους τους τοπικούς φορείς να πιέσουν από κοινού το Υπουργείο Υγείας για να στελεχώσει άμεσα την κλινική. «Δεν μπορεί να παραδίδονται κτίρια εν έτη 2016 και η πολιτεία να μην μπορεί να τα επανδρώσει για να λειτουργήσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, τόνισε πως με εργατικότητα και μεθοδικότητα, θα συνεχίσουν να παραδίδουν δομές και υποδομές στους κατοίκους της Π.Ε. που σήμερα λείπουν.

Ο κ. Αντωνίου

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Αντωνίου εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως μέχρι τον Ιούνιο η Κλινική θα λειτουργήσει, καθώς όπως είπε, το ποσό που απαιτείται για την πρόσληψη τριών Ψυχιάτρων και νοσηλευτών έχει προϋπολογιστεί  από το Υπουργείο.

Τέλος, ανέφερε πως η παραλαβή του έργου αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τη Θεσσαλία, εκτιμώντας πως μπορεί να παίξει το ρόλο της αποασυλοποίησης των ασθενών.

Πηγή: www.karditsa24.gr