ΟΑΕΔ: Δίνει 500 ευρώ μηνιαίως για πρόσληψη ανέργων

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα δίνει επιχορήγηση που θα καλύπτει το 50% του μηνιαίου μισθού και των εργοδοτικών εισφορών στις επιχειρήσεις που θα κάνουν προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων, άνω των 50 ετών, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης για τουλάχιστον εννέα μήνες.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ έδωσε το πράσινο φως σε πρόγραμμα, προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ, που επιχορηγεί επιχειρήσεις για προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων ηλικίας πάνω από 50 ετών. Στόχος του προγράμματος είναι να καλυφθούν συνολικά 15.000 θέσεις εργασίας για τουλάχιστον 9 μήνες με δυνατότητα επιμήκυνσης άλλων 9 μηνών.
Ο ΟΑΕΔ θα επιχορηγεί εως το 50% τον μηνιαίο μισθό αλλά και τις εργοδοτικές εισφορές, με ανώτατο όριο στα 500 ευρώ τον μήνα.
Οι επιχειρήσεις που θα μπουν στο πρόγραμμα αναλαμβάνουν τη δέσμευση να μη μειώσουν τις θέσεις εργασίας, ούτε να αλλάξουν το καθεστώς απασχόλησης του προσωπικού τους σε όλο το διάστημα της επιχορήγησης και για ένα τρίμηνο μετά τη λήξη του προγράμματος.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχουν επιχειρήσεις που κατά το προηγούμενο 12μηνο δεν είχαν προβεί σε μειώσεις προσωπικού.

Πηγή Ημερησία

Πηγή: ΗΜΕΡΙΣΙΑ