Eξαφανίστηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

Στις 2:45 χάθηκε το σήμα ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, πάνω από τη νήσο Κίναρο, στα Δωδεκάνησα.

Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα.

Ένα C130 συμμετέχει στις έρευνες κι ένα Super Puma.

Το ελικόπτερο του οποίου τα ίχνη χάθηκαν απογείωθηκε από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού “Νικηφόρος Φωκάς” και συμμετέχει στην άσκηση «Αστραπή».

Οι έρευνες που διεξήχθησαν στο νησί Κίναρος δεν είχαν κανένα αποτελέσμα. Γύρω στις 8:00 τα αεροσκάφη που συμμετέχουν στις έρευνες απομακρύνθηκαν από την ξηρά και επικεντρώθηκαν σε ένα συγκεκριμένο θαλάσσιο σημείο, όπου φαίνεται πως έχουν εντοπιστεί θερμικά ίχνη, από ελικόπτερο Sea Hawk.
κίναρος

Το ελικόπτερο δεν ενεργοποίησε σήμα κινδύνου πριν εξαφανιστούν τα ίχνη του.

Στο σημείο σπεύδει η φρεγάτα ΥΔΡΑ.

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ:

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η μοναδική κάτοικος της Κινάρου δηλώνει ότι δεν έχει ακούσει ή δει κάτι σχετικά το ελικόπτερο.

Η Eιρήνη Κατσοτούρχη, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, είπε ότι έχει επικοινωνήσει μαζί της επανειλημμένως το Πεντάγωνο μαζί της κι ότι θα μεταβεί σε χαράδρα του νησιού, για να δει αν υπάρχει κάποιο σημάδι του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού.