“Τρίποντη” τριάρα

Κείμενο Άλκης Σούρλας Φωτογραφίες Γκαντέλος Γιώργος

Την ενδέκατη νίκη του σε 12 εντός έδρας παιχνίδια πανηγύρισε ο Αχιλλέας Φαρσάλων ο οποίος επικράτησε με σκορ 3 – 0 της Δάφνης Γλαύκης στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής της Α ΕΠΣΛ Κατηγορίας.

Με αυτό το “τρίποντο”ο Αχιλλέας έφτασε τους 56  βαθμούς και βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα όντας πέντε βαθμούς πίσω από τον Απόλλων Λάρισας και την πρώτη και προνομιούχο θέση.

Οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν από την αρχή της αναμέτρησης στον χώρο του κέντρου και με πίεση στα ¾ του γηπέδου προσπάθησαν κυρίως από τα πλάγια να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα.

Μάλιστα ο Αχιλλέας ευτύχησε να πετύχει ένα γκολ στο 10′ με τον Πλιάγκα από πάσα του Κουρούμαλου όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΓΛΑΥΚΗ-0089

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΓΛΑΥΚΗ-0091

Εν τέλει το σκορ για την ομάδα του κ. Παραφέστα άνοιξε στο 32′ όταν έπειτα από σέντρα του Κουρούμαλου από τα αριστερά ο Νεμπεγλέρας έκανε το σουτ στην κίνηση η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλα πόδια και κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενουμένων.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΓΛΑΥΚΗ-0127

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΓΛΑΥΚΗ-0129

Ενώ το 2 – 0 πέτυχε στο 42′ ο Ζαγγανάς, με ωραίο στοπάρισμα και σουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από ασσίστ του Νεμπεγλέρα.

Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος τώρα ο Αχιλλέας παρά το γεγονός πως «έριξε στροφές» συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό της αναμέτρησης και έφτασε δυο φορές κοντά στην επίτευξη και τρίτου τέρματος όμως αρχικά το σουτ του Νεμπεγλέρα έδιωξε με τα πόδια ο αντίπαλος τερματοφύλακας, ενώ στο 67′ ο Πλιάγκας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον αντίπαλο κίπερ να τον προλαβαίνει πριν πλασάρει.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΓΛΑΥΚΗ-0214

Εν τέλει το τρίτο γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στην τελευταία φάση της αναμέτρησης καθώς έπειτα από πάσα του Νεμπεγλέρα από τον “άξονα” ο Αναγνώστης “πάτησε” περιοχή από τα αριστερά, “έσπασε” την μπάλα και ο επερχόμενος Ζαγγανάς με πλασέ έκανε δυο τα προσωπικά του τέρματα στην αναμέτρηση.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως στην συγκεκριμένη αναμέτρηση έκανε ντεμπούτο με τα «κιτρινόμαυρα» και ο Βάιος Φιλίππου.

Η Σύνθεση

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Γκικούδης, Οικονόμου, Τσιανάκας, Κακαζούκης, Καραμπούζης, Νεμπεγλέρας, Κομισόπουλος, Μεζίνι (75′ Τσετιροκλής), Κουρούμαλος (80 Αναγνώστης), Πλιάγκας (70′ Φιλίππου), Ζαγγανάς

ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΓΛΑΥΚΗ-0011

Διαιτητική Τριπλέτα

Καρδούλας, Βασιλός, Κοτούμπας Δ.