Συσκέψεις για τα … “τρακτέρ”

Τα τρακτέρ δεν πρόκειται να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας, διαμηνύει η αστυνομία, που προετοιμάζεται για τον τρόπο που θα «υποδεχθεί» τους αγρότες την Παρασκευή, στην κάθοδό τους προς την πρωτεύουσα.

Ο τελικός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις που θα κάνουν τελικά οι αγρότες. Ομως, για να μην μπορέσουν να φτάσουν στο κέντρο, θα στηθούν αστυνομικά μπλόκα σε πολλά σημεία της Αττικής.

Ο αρχικός σχεδιασμός, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», είναι η αστυνομία να «περιμένει» τους αγρότες στα διόδια Αφιδνών, στην Ελευσίνα, στον Αλιμο, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής και στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, θα αυξηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν τα μπλόκα, για να αποφευχθούν τα απρόοπτα, αλλά και για να υπάρχει διαρκής και άμεση ενημέρωση για το πόσοι αγρότες κατεβαίνουν στην Αθήνα και πώς.

Ακόμη, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα υπάρχουν στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αγρότες θα πρέπει να σταθμεύσουν είτε στο στάδιο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, είτε στη Λεωφόρο Αθηνών και από εκεί θα πρέπει με άλλο τρόπο να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Μπούτας σε Κουρουμπλή: Θέλουμε συμβολική πορεία έστω 50 τρακτέρ

Για την κάθοδο των αγροτών στην πρωτεύουσα, ο Βαγγέλης Μπούτας- εκ των συντονιστών στα μπλόκα της Θεσσαλίας- είχε συνάντηση σήμερα το απόγευμα με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο κ. Μπούτας του ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στην πόλη για 100 τρακτέρ, ως συμβολική παρουσία των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μετά από συζητήσεις που έγιναν ζήτησε ο αριθμός των αγροτικών μηχανημάτων να είναι έστω 50. Η κυβέρνηση θα απαντήσει αύριο το απόγευμα στο αίτημά του.