Στις “συμπληγάδες” των κοινωνικών αντιδράσεων και της αξιολόγησης η Κυβέρνηση

Όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση θα τεθούν επί τάπητος στο Υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 10:30 υπό τον Πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν από την πρόταση για το Ασφαλιστικό κι έχουν προκαλέσεις σωρεία κοινωνικών αντιδράσεων, με αιχμή του δόρατος τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή προβλήματα παρουσιάζονται και στο μέτωπο της αξιολόγησης αλλά και στο Προσφυγικό.

Οι αγρότες έχουν εξαγγείλει «κάθοδο» στην Αθήνα την Παρασκευή με την κυβέρνηση να ετοιμάζει  «μπλόκα» για να εμποδίσει την παρουσία των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χθες, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στους αγρότες να κατέβουν με τα τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος και εκπρόσωποι τους είχαν συνάντηση χθες με το υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ζητώντας να τους επιτραπεί να περάσει στην πλατεία Συντάγματος, ένας συμβολικός αριθμός τρακτέρ.
Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την Κυβέρνηση να αποσύρει την πρόταση για το Ασφαλιστικό και να ξεκινήσει διάλογος σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο από μηδενική βάση.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην αξιολόγηση παραδέχτηκε ότι υπάρχουν «αγκάθια», αλλά η διαπραγμάτευση πρέπει να τελειώσει γρήγορα και επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι, «καήκαμε χωρίς γρήγορη συμφωνία».

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ενημερωτική επιστολή του προς το ολλανδικό κοινοβούλιο τονίζει την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση.

Αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών διέψευσαν τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και ήθελαν τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, να ζητά νέα δημοσιονομικά μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση.

Στο «μέτωπο» του Προσφυγικού ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο και επαναβεβαίωσε ότι τα hot spots θα είναι έτοιμα ως τις 15 Φεβρουαρίου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη γνωστοποίησε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχε στην Τουρκία για το προσφυγικό.

Εν τω μεταξύ,  ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προειδοποίησε ότι, υπάρχει κίνδυνος αρνητικών κινήσεων από την πλευρά των εταίρων, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «ακόμα και να κλείσουν τα σύνορα, παρότι η Ελλάδα θα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της».

Πηγή: www.antenna.gr/news