Σεισμός 6,3 βαθμών Ρίχτερ στην κεντρική Χιλή

Σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην κεντρική Χιλή χθες, είπε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο, ενώ δεν υπάρχουν ως τώρα αναφορές για μεγάλες ζημιές. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 79 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Κοκίμπο, και εστιακό βάθος 32 χιλιόμετρα υπό τον θαλάσσιο πυθμένα. Ο σεισμός καταγράφηκε στις 9:33 μ.μ. τοπική ώρα χθες -2:33 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα-.

Μερικά σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό και κάποιες πέτρες έπεσαν στη λεωφόρο από το σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός στη γειτονική Αργεντινή. Το ναυτικό ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε ανησυχία για τσουνάμι.
Η περιοχή του Κοκίμπο επλήγη από σεισμό 8,3 βαθμών τον Σεπτέμβριο του 2015 όπου έχασαν τη ζωή τους αρκετοί άνθρωποι ενώ δημιούργησε ένα μικρό τσουνάμι.

Η Χιλή βρίσκεται στη σεισμογενή περιοχή γνωστή ως Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, και είναι το μέρος όπου έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος σεισμός στην ιστορία, μεγέθους 9.5 βαθμών, τον Μάιο του 1960. Ο σεισμός δημιούργησε ένα τεράστιο κύμα τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία.

Πηγή: www.ert.gr