Πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Το σύνολο των έργων – δράσεων που εντάχθηκαν, υλοποιούνται, συνεχίζονται και ολοκληρώνονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα είναι πάνω από 1.166, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 δις ευρώ
«Παρουσιάζουμε σήμερα ένα έργο υπαρκτό, χειροπιαστό, αδιάψευστο. Το έργο αυτό που σας έχει κοινοποιηθεί, είναι έργο όλων των Θεσσαλών. Δεν είναι έργο ούτε της περιφερειακής αρχής ούτε του περιφερειάρχη, αλλά έργο όλων των Θεσσαλών, για αυτό θα ήθελα ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τους ανθρώπους, οι οποίοι αγωνίστηκαν σκληρά και όλους όσοι συνέβαλαν στο εγχείρημα αυτό» σημείωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την παρουσίαση του απολογισμού των πεπραγμένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συνέχισε:

«Ο απολογισμός της Περιφέρειας αποτελεί για εμάς μια κορυφαία πράξη ευθύνης. Είναι μια πράξη που προκύπτει από την προσήλωσή μας σε βασικές αρχές, όπως η διαφάνεια, η συμμετοχή και η ενημέρωση των θεσμικών οργάνων, των φορέων και των πολιτών. Για εμάς όμως στη Θεσσαλία η λογοδοσία δεν αποτελεί μόνον θεσμική υποχρέωση, αλλά καθημερινή ευθύνη απέναντι στους πιο αξιόπιστους κριτές:
Τους πολίτες της Θεσσαλίας. Σ’ αυτούς απαντούμε καθημερινά, γι’ αυτούς δίνουμε τη μάχη, απ’ αυτούς κρινόμαστε.

Η αιρετή Περιφέρεια έκλεισε τα πέντε χρόνια της. Μια πενταετία που σημαδεύτηκε σε επίπεδο χώρας από μεγάλες αντιφάσεις και επίφοβες ανατροπές. Πέντε χρόνια που η οικονομία βυθίστηκε σε μεγαλύτερη ύφεση, η κοινωνία πιέστηκε και οι θεσμοί υπέστησαν μεγάλους κραδασμούς, φτάνοντας μερικές φορές στα όριά τους.
Αυτά τα χρόνια άλλαξαν πολλά. Εκτός από ένα:
Τη συνέπειά μας απέναντι στη Θεσσαλία και τους Θεσσαλούς.