Θα κλείσουν και τα τρένα

Συνεχίζεται ο Γολγοθάς των οδηγών λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων και μάλιστα αναμένεται να χειροτερέψει καθώς ο Λαρισαίος αγροτοσυνδικαλιστής της ΝΔ Χρήστος Σιδερόπουλος, προανήγγειλε την Δευτέρα το πρωί στο Μέγκα ότι θα κλείσουν και τα τρένα!

Κατά τα άλλα μόνο μέσω παρακαμπτηρίων και με πολύωρη καθυστέρηση διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων μετά την απόφαση των αγροτών να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, κλείνοντας για περισσότερες ώρες τόσο την εθνική οδό στα Τέμπη όσο και παλιές εθνικές οδούς.

Όπως είναι γνωστό τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 6 σήμερα το απόγευμα οπότε οι αγρότες θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους ενώ από τις 4 το απόγευμα έως τις 12 σήμερα τα μεσάνυχτα αναμένεται να κλείσει ο δρόμος Λάρισας – Ελασσόνας στο ύψος του Αργυροπουλίου.

Σήμερα επίσης, από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ θα κλείσει ξανά ο δρόμος Λάρισας -Αγιοκάμπου στο ύψος του Γερακαρίου, όπως έγινε και χθες.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στα Τέμπη, από χθες το απόγευμα και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του Π.Α.Θ.Ε. από τη χ/θ 365+477 (Κόμβος Γυρτώνης) μέχρι τη χ/θ 390+700 (διασταύρωση Στομίου).

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές. Στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη: Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας και στη συνέχεια: Είτε θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550) θα κατευθύνονται προς την Ε.Ο. Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500).

Είτε μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα: Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται του ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου, θα κατευθύνονται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου (χ/θ 393+300) και μέσω της Επ.Ο. Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της Επ.Ο. Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

Κατά τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Αγιάς, όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που κινούνται με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στο ύψος του Κόμβου Κορινού (Χ/Θ 445+500 του Π.Α.Θ.Ε.) προς Άγιο Δημήτριο Ελασσόνας και θα κινούνται στην Εθνική Οδό Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο Κόμβο Γυρτώνης (Χ/Θ 390+700 του Π.Α.Θ.Ε.), όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο του Π.Α.Θ.Ε.

Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα. “Παρακαλούμε” σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. “τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών”.

Διευκρινίζεται ότι σήμερα Δευτέρα θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μετά και την απόφαση των αγροτών να στήσουν μπλόκα σε Αργυροπούλι και Γερκάρι.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Λάρισας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2410-683190, 2410-683169, 2410-683176, 2410-741453.