Προσλήψεις: Έρχεται προκήρυξη 500 θέσεων εργασίας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μέσα στο 2016

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία έκδοσης της προκήρυξης 500 θέσεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, καθώς θα είναι έτοιμη από πλευράς υπουργείου Παιδείας την μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.
Η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου είχε συνάντηση με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ, για να συζητηθούν τα κριτήρια που θα αναφέρονται στην προκήρυξη, καθώς και ο ακριβής αριθμός θέσεων που θα «μοιραστεί» ανάμεσα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στέλεχος που πρόσκειται στην ηγεσία του υπουργείου, είναι λεπτό το ζήτημα και «κάποιοι σίγουρα δεν θα μείνουν ευχαριστημένοι» με τον αριθμό των θέσεων που θα τους αναλογούν, δεδομένου ότι χρειάζεται να καλυφθούν συνολικά 4.500 θέσεις για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των σχολών και των τμημάτων της επικράτειας και θα καλυφθούν μόνο 500.

Πάντως, στον σχεδιασμό του υπουργείου είναι η προκήρυξη άλλων 500 θέσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο, ούτως ώστε «να μπει το νερό στο αυλάκι», με την είσοδο συνολικά 1.000 ερευνητών στην πανεπιστημιακή αγορά εργασίας, μέχρι το 2017.

Πηγή: www.newsbomb.gr