Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός για σήμερα Κυριακή και μόνο στα ανατολικά και από το απόγευμα στα δυτικά θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα έχουν ένταση 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, αλλά με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια του νομού τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες κι από τη νύχτα στη Δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στη Θράκη βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα δυτικά η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά το βράδυ από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 13 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό με βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στο Ιόνιο βόρειοι – βορειοδυτικοί 4 μποφόρ όπου βαθμιαία κι από τα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 ως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 14 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τέλος στην Κρήτη και τις Κυκλάδες θα έχουμε ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, νωρίς το πρωί, με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 13 βαθμούς Κελσίου