Επιστολή του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας για ενίσχυση αθλητικών εγκαταστάσεων

ΠΡΟΣ

κ. ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΝΤΟΝΗ

Υφυπουργό Αθλητισμού & Πολιτισμού

ΘΕΜΑ: Προγραμματικές συμβάσεις για αθλητικές εγκαταστάσεις

Κύριε Υπουργέ,
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε στις 26-1-2016 συζητήθηκε το θέμα που αφορά στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων για την κατασκευή – ανακατασκευή – συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με 17 Δήμους από όλη τη Χώρα.
Με αυτή την ενέργεια προφανώς υλοποιείται η πρώτη φάση εξαγγελιών της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για την στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Πρέπει όμως να σας ενημερώσουμε κ. Υπουργέ, ότι ανάγκη για αναβάθμιση και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων υπάρχει σε όλους σχεδόν τους Δήμους της Χώρας. Θεωρούμε ότι μια πλήρης καταγραφή αναγκών του κάθε Δήμου θα έδινε την δυνατότητα στο Υπουργείο σας να τις ιεραρχήσει και σταδιακά να τις χρηματοδοτήσει με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του Υπουργείου σας. Εξάλλου η περίοδος των χρηματοδοτήσεων με επιλεκτικές διαδικασίες έχει παρέλθει προ πολλού και αυτό είναι μία από τις κατακτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η πρόθεσή σας είναι να στηρίξετε ισότιμα όλους τους Δήμους της Χώρας και σε αυτή την προσπάθεια σας παρακαλούμε θερμά να μας θεωρείτε ως άμεσους συνεργάτες σας.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας
Κωτσός Γεώργιος
Δήμαρχος Μουζακίου