Αντιμέτωπη με φυλάκιση γιατί δεν έκανε δουλειές στο σπίτι!

Μία γυναίκα από την Ιταλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μέχρι έξι έτη φυλάκισης, επειδή δεν έκανε αρκετές δουλειές στο σπίτι!

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, η 40χρονη από την επαρχία Λάτσιο, οδηγήθηκε από τον άνδρα της ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο σύζυγος ισχυρίζεται ότι, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σπίτι τους έχει χαμηλά «στάνταρτς», γεγονός στο οποίο αποδίδει ότι η οικογένειά τους δεν «φροντίζεται» αρκετά.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι, τα τελευταία δύο χρόνια ζει ελλείψει υγιεινής και πως η γυναίκα του μαγειρεύει σπάνια.

Η δίκη της 40χρονης ορίστηκε για τον ερχόμενο Οκτώβριο κι αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από δύο έως έξι χρόνια.
Το Μάρτιο του 2014 είχε γίνει εκστρατεία στη γειτονική χώρα, ώστε οι γυναίκες που εργάζονται στα σπίτια του, όπως και οι άνδρες, να παίρνουν μισθό για τις προσπάθειές τους να κρατούν την ποιότητα του σπιτιού, αλλά και να αποφεύγονται περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Η καμπάνια όμως, δεν έτυχε της απαραίτητης στήριξης. Μάλιστα, μία Ιταλίδα καθηγήτρια Οικονομικών, η Ντανιέλα ντελ Μπόκα, είχε δηλώσει στην Guardian ότι, «ο μισθός θα λειτουργήσει ως αντικίνητρο για την αναζήτηση εργασίας».

Πηγή: antenna.gr/news