Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες- Τι στάση θα κρατήσουν στην απεργία της Πέμπτης;

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες έπειτα από την συνέλευση που έγινε την Τετάρτη. Ωστόσο, αποφασίστηκε ότι κατά την πανελλαδική απεργία της Πέμπτης οι εθνικές οδοί, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια θα παραμείνουν ανοιχτά προκειμένου να μπορεί ο κόσμος να προσέλθει στις συγκεντρώσεις.

Όπως τόνισε μάλιστα σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Τεμπών, Χρήστος Σιδηρόπουλος: «Οι δρόμοι την Πέμπτη θα παραμείνουν ανοιχτοί, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν σ΄ ολόκληρη τη χώρα».

Η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των κινητοποιημένων αγροτών αποφάσισε και πάλι ότι επιμένει στις θέσεις που είχαν εκφραστεί στην σύσκεψη στην Σίνδο. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουν να ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό προκειμένου να συναντηθούν μαζί του. Επίσης καλούν την αντιπολίτευση να δεσμευτεί ότι δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό.

Οι αγρότες αποφάσισαν πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το Σαββατοκύριακο, προχωρώντας σε αποκλεισμούς εθνικών οδών, αεροδρομίων και λιμανιών. Ακόμα ανακοίνωσαν 24ωρο αποκλεισμό από τις 12:00 το Σάββατο μέχρι τις 12:00 την Κυριακή.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι αγρότες προχώρησαν στην σύσταση μιας Επιτροπής που πρόκειται να δώσει το παρών στην συνάντηση που έχει καλέσει το μπλόκο της Νίκαιας την Κυριακή.

Πηγή: ipop.gr