Απλοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τον πονοκέφαλο χωρίς φάρμακα

Ο πονοκέφαλος παραμένει ένα από τα πιο συχνά προβλήματα υγείας, που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους πληθώρα ατόμων, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία ή την επαγγελματική τους ιδιότητα. Παρακάτω θα βρεις απλούς τρόπους, προκειμένου να αντιμετωπίσεις τον πονοκέφαλο, χωρίς καν να χρειαστεί να καταφύγεις στην κατανάλωση αναγλητικών ή άλλων φαρμάκων.

Όλοι έχουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, βιώσει ένα επεισόδιο κεφαλαλγίας – όπως είναι η ιατρική ορολογία για τον κοινό πονοκέφαλο- άλλοι μικρότερης και άλλοι μεγαλύτερης έντασης. Η εύκολη λύση της κατανάλωσης αναλγητικών φαρμάκων, από πολλούς απορρίπτεται καθώς αποφεύγουν να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με χημικές ουσίες που περιέχονται σε όλα τα φάρμα.

Για όσους προτιμούν να μην καταναλώνουν λοιπόν φάρμακα, τη στιγμή που εκδηλώνεται ένας ήπιος ή έντονος πονοκέφαλος τα νέα είναι καλά, καθώς υπάρχουν διάφορες χρήσιμες και πάνω από όλα απόλυτα φυσικές συμβουλές, προκειμένου να ανακουφιστούν άμεσα και γρήγορα από τους ενοχλητικούς αυτούς πονοκεφάλους.

Μασάζ και πάλι μασάζ
Τα λόγια είναι μάλλον περιττά. Όλοι γνωρίζουμε το πόσο μπορεί να μας ανακουφίσει ένα καλό μασάζ, από οποιονδήποτε σωματικό πόνο. Το κεφάλι μας δηλαδή να μείνει παραπονεμένο;

Πιάσε ένα ποτήρι νερό…
Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, πρέπει να αποτελεί και σε αυτή την περίπτωση, νούμερο ένα προτεραιότητα σας!

Πιπέρι- πιπεράκι μου
Μπορεί να σας φανεί παράδοξο, όμως η κατανάλωση καυτερών φαγητών, -στα πλαίσια πάντα της λογικής-, ιδιαίτερα εκείνων που περιέχουν πιπέρι καγιέν, μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο φυσικό σύμμαχο σας, στην αντιμετώπιση ενός πονοκεφάλου.

Στάσου ‘μύγδαλα
Η κατανάλωση αμυγδάλων αποτελεί το νούμερο ένα χρυσό κανόνα προκειμένου να αντιμετωπίσετε έναν πονοκέφαλο, χωρίς να χρειαστεί να τρέξετε σε κάποιο φαρμακείο…

Καφές ο θαυματουργός
Η καφεϊνή είναι γνωστό πως ανακουφίζει από το αίσθημα δυσφορίας που προκαλεί ακόμα και ο πιο έντονος πονοκέφαλος. Με ένα-δύο φλιτζάνια την ημέρα – μεγαλύτερη κατανάλωση, οδηγεί στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα- προστατεύεστε από την εκδήλωση επεισοδίου κεφαλαλγίας.

Λίγο τζίντζερ την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα
Εντάσσοντας στην καθημερινή σας διατροφή μια μικρή ποσότητα τζίντζερ, είτε στα φαγητά είτε στα ροφήματά σας, πείτε αντίο στους πονοκεφάλους άμεσα και αποτελεσματικά!

Αρωματοθεραπεία – Η κλασική
Δοκιμάστε να κατευνάσετε τους πονοκεφάλους, δοκιμάζοντας μια απλή αρωματοθεραπεία χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια λεβάντας, τριαντάφυλλου ή πεύκου.

Πηγή: ipop.gr