“Αγριεύει” ο καιρός από αύριο

Πρόγνωση καιρού για 05/02/2016

Την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική και βόρεια χώρα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες χώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη 7 με 8 και πιθανώς στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Χιόνια στην Πάρνηθα από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και σταδιακά στα ανατολικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Σε σταδιακή πτώση από το απόγευμα.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και βαθμιαία αίθριος. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (500 μ.). Βαθμιαία εξασθένιση των φαινόμενων από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα νότια με τοπικές βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας (700 μ.). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σταδιακή πτώση από το απόγευμα.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Χιόνια στα ορεινά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σταδιακή πτώση από το απόγευμα.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακά από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σε σταδιακή πτώση από το απόγευμα.
Πρόγνωση καιρού για 06/02/2017
Το Σάββατο στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες και στα ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας (από τα 400 μ.). Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα σταματήσουν. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά.

 

Πηγή: antenna.gr/news