Κλείνει ο κόμβος Πλατυκάμπου στις 5

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στον Πλατύκαμπο Λάρισας, σήμερα Δευτέρα (01-02-2016) από ώρα 17.00΄ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη συμβολή της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου με την Επαρχιακή οδό Λάρισας – Αγιάς.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Αλμυρού (χ/θ 287+400) και μέσω διασταύρωσης Μικροθηβών και της Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων, θα κατευθύνονται στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας και από εκεί μέσω Καρδίτσας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών – Κοζάνης (Εγνατία Οδός), θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500).

2. Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και όλα τα οχήματα μέχρι 3,5 τόνους θα εκτρέπονται είτε:

Α) από τον Α/Κ Αλμυρού (χ/θ 287+400) και μέσω διασταύρωσης Μικροθηβών και της Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων, θα κατευθύνονται μέσω Καρδίτσας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών – Κοζάνης (Εγνατία Οδός) και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Κλειδί Ημαθίας (Χ/Θ 474+500).
Β) από τον Α/Κ Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου – Πλατύκαμπος – Γαλήνη – διασταύρωση Μελισσοχωρίου και στη συνέχεια:
• είτε μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στον Κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550) και μέσω της Ε.Ο. Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500).
• είτε μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Γ) από τον Α/Κ Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την Π.Ε.Ο. Λαρισας – Βόλου – Πλατύκαμπος – Γαλήνη – διασταύρωση Μελισσοχωρίου και στη συνέχεια μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, θα κατευθύνονται στον Κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550) και μέσω της Επ.Ο. Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας, θα κινούνται στην Εθνική Οδό Ελασσόνας – Κατερίνης – Άγιο Δημήτριο και θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος του Κόμβου Κορινού (χ/θ 445+500).

• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδός) – Κοζάνη και από εκεί μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Καρδίτσας θα κατευθύνονται στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας και στη συνέχεια θα εισέρχονται ξανά στον Π.Α.Θ.Ε., είτε μέσω εθνικής οδού Φαρσάλων – Βόλου, είτε μέσω Λαμίας.

2. Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και όλα τα οχήματα μέχρι 3,5 τόνων θα εκτρέπονται είτε:

Α) από τον Α/Κ Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Καρδίτσας θα κατευθύνονται στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας και από εκεί θα εισέρχονται ξανά στον Π.Α.Θ.Ε., είτε μέσω Εθνικής Οδού Φαρσάλων – Βόλου, είτε μέσω Λαμίας.

Β) από τον Α/Κ Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον Α/Κ Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται του ΠΑΘΕ στον Α/Κ Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και θα κατευθύνονται μέσω διασταύρωσης Μελισσοχωρίου – Γαλήνης – Πλατυκάμπου στην Π.Ε.Ο. Λάρισας–Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Βελεστίνου (χ/θ 312+000).

Γ) στο ύψος του Α/Κ Κορινού (χ/θ 445+500) προς Άγιο Δημήτριο Ελασσόνας και θα κινούνται στην Εθνική Οδό Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον Α/Κ Γυρτώνης (χ/θ 390+700), όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται στον Α/Κ Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και θα κατευθύνονται μέσω διασταύρωσης Μελισσοχωρίου – Γαλήνης – Πλατυκάμπου στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Βελεστίνου (χ/θ 312+000).

3. Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Καλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2410-683190, 2410-683169, 2410-683176, 2410-741453.