“Κλείδωσαν” οι νέοι αντιπεριφερειάρχες

Τους νέους αντιπεριφερειάρχες με τους οποίους θα πορευθεί η περιφερειακή αρχή τον επόμενο χρόνο αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, δίνοντας τέλος στην αγωνία των συμβούλων της παράταξης του.

Μια αγωνία βέβαια, για πολλούς αδικαιολόγητη, καθώς όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο κ. Αγοραστός «όλη η ομάδα του θα αξιοποιηθεί σε θέσεις ευθύνης κατά τη διάρκεια της 5ετούς θητείας». Μετά από αλλεπάλληλα ραντεβού του περιφερειάρχη μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα πρόσωπα που θα διαδεχθούν τους παραιτηθέντες -εδώ και ένα 10ήμερο- αντιπεριφερειάρχες έχουν κλειδώσει, με μια- δυο προσωπικές (επαγγελματικές) εκκρεμότητες των ενδιαφερόμενων συμβούλων, οι οποίες αναμένεται να διευθετηθούν σήμερα Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι αντιπεριφερειάρχες διατέλεσαν οι εξής: Μαρ. Μαμάρα (Λάρισα-Κοινωνικής Μέριμνας και Πολιτισμού), Κ. Δεσπόπουλος (Λάρισα-Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γης), Αργ. Κοπάνας (Βόλος-Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων), Ορ. Ψαχούλας (Καρδίτσα-Απασχόλησης Εμπορίου), Ντ. Μπάρδας (Τρίκαλα -Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) και Γ. Τσίγκας (Τρίκαλα-Δημόσιας Υγείας).

Έτσι για τις 6 θέσεις θεματικών αντιπεριφερειαρχών, για τις οποίες ο Κ. Αγοραστός επιχείρησε να διατηρήσει τόσο τη γεωγραφική αντιπροσωπευτικότητα που υπήρχε, όσο και να συνδυάσει την εμπειρία των παλιών συμβούλων με την όρεξη για δουλειά των νέων, οι υποψήφιοι μνηστήρες είναι οι εξής:

Στη Λάρισα σίγουρος θεωρείται ο Χρήστος Καλομπάτσιος, ο οποίος το πρώτο 15μήνο της περιφερειακής αρχής κρατούσε χαμηλούς τόνους, ενώ εκτιμήθηκε η προσφορά και το έργο του στις πολλές επιτροπές στις οποίες συμμετείχε. Η δεύτερη θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη, την οποία είθισται να κατέχει η Λάρισα θα κριθεί από τις λεγόμενες καραμπόλες. Φαβορί για να την καταλάβουν είναι ο Γιώργος Λαδόπουλος και ο Αποστόλης Μπέμπης. Εάν η αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας δεν καλυφθεί απ’ άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα, τότε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού και γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής θα διαδεχθεί τον κ. Μπάρδα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Αγοραστός, όταν προ ημερών επισκέφθηκε τα μπλόκα των αγροτών στα Τέμπη, είχε μαζί του τον κ. Λαδόπουλο. Στην περίπτωση αυτή θα μετακομίσει και η διεύθυνση Υδροοικονομίας στις αρμοδιότητες του Πρωτογενούς Τομέα, καθώς ο τελευταίος έχει χρεωθεί και την πρόοδο των εργασιών στην Κάρλα. Αν δεν τελεσφορήσει αυτό το σενάριο τότε ο νεαρός σύμβουλος Αποστόλης Μπέμπης θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο ενός άλλου τομέα (πιθανότερο αυτό του Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γης), με δεδομένη την εμπειρία του πολιτικού μηχανικού σε θέματα χωροταξίας. Ως αουτσάιντερ φαντάζει ο Ελασσονίτης Σάκης Παιδής, ο οποίος παρά το νεαρό-επίσης- της ηλικίας του, κάθεται στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου για δεύτερη συνεχή θητεία. Στην πρώτη, δεν αξιοποιήθηκε, έκανε το …αγροτικό του, με αποτέλεσμα στη δεύτερη θητεία της περιφερειακής αρχής να αναμένει πλέον την τοποθέτηση του στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Στην Μαγνησία σίγουρος θεωρείται ο δικηγόρος Γιώργος Καλτσογιάννης, ο οποίος έχει διατελέσει αντιπεριφερειάρχης και στην πρώτη θητεία της περιφερειακής αρχής. Μάλιστα και τότε είχε διαδεχθεί τον Αργύρη Κοπάνα. Υποψήφιος μνηστήρας για την Αντιπεριφέρεια Αγροτικού Τομέα εμφανίζεται και ο Βολιώτης γεωπόνος Βασίλης Χατζόπουλος.

Όσον αφορά στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες της Δυτικής Θεσσαλίας εκεί οι συναντήσεις του περιφερειάρχη το Σαββατοκύριακο, ήταν λιγότερες. Το καθοριστικότερο ραντεβού που θα έκρινε και τις υπόλοιπες θέσεις έγινε μεταξύ Αγοραστού και Βασίλη Αναγνωστόπουλου. Ο Τρικαλινός γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος συναντήθηκε με τον Κ. Αγοραστό και αναζήτησαν από κοινού την κατάλληλη περίοδο αξιοποίησης του. Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης αναμένει με ενδιαφέρον ο τελωνειακός Χρήστος Γακόπουλος, καθώς σε περίπτωση μη αξιοποίησης του Β. Αναγνωστόπουλου, τότε θα κληθεί εκείνος να εκπροσωπήσει τον νομό Τρικάλων σε θεματική αντιπεριφέρεια. Ελπίδες αξιοποίησης στην παρούσα φάση έχει και ο Γιάννης Μπουτίνας.

Στην Καρδίτσα φαβορί για ανάληψη καθηκόντων είναι ο δικηγόρος Κώστας Νούσιος (γιος του Γιώργου Νούσιου, που έχει διατελέσει διοικητής στο ΓΝΛ), με τον εν αποστρατεία στρατιωτικό Δημήτρη Αναγνωστόπουλο να βρίσκεται με το …όπλο παρά πόδας, έτοιμο να παρουσιαστεί εάν χρειαστεί.

 

Πηγή: Ελευθερία (Γιώργος Ρούστα