Δοκιμάστε να φτιάξετε μπιφτέκια με… αλλαντικά

Υλικά:

• 1 κιλό κιμά ( ½ κιλό Μοσχαρίσια Λάπα και ½ κιλό Χοιρινό κιμά )
• 2 αυγά
• 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
• 200 γρ. τυρί Γκούντα ή Έμμενταλ ή Ρεγγάτο
• 100 γρ. σαλάμι αέρος ψιλοκομμένο
• 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
• 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 150 ml ελαιόλαδο
• Πιπέρι
• 2 κ.γ. ρίγανη
• 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
• 300 γρ. μουσκεμένο και στυμμένο ψωμί (την ψίχα μόνο)
• 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
• ½ κ.γ. Knorr Aromat μείγμα μυρωδικών

Εκτέλεση:

1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και, μόλις μαραθεί, το βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τον κιμά, το σαλάμι, το ζαμπόν, τη γραβιέρα, το σκόρδο, τα αυγά (χτυπημένα), τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το ψωμί, το Αromat και το πιπέρι.
2. Δουλεύουμε πολύ καλά τον κιμά, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά, και πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια.
3. Βάζουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ να ψηθούν και πέντε λεπτά πριν το τέλος τοποθετούμε από μία λεπτή φέτα τυρί Γκούντα ή Έμμενταλ πάνω σε κάθε μπιφτέκι. Μόλις το τυρί λιώσει τα σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: www.govastileto.gr